Pēdējā laikā veiksmīgi spēlējošā "Jelgava" komanda trešdien "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā ar 69:64 (16:12, 17:22, 25:16, 11:14) savā laukumā uzvarēja "Liepāja"/"Triobet" vienību, sagādājot tai otro neveiksmi šosezon.

"Jelgavas" sastāvā ar 14 punktiem izcēlās Rihards Ginters, bet pa 13 iemeta Agnis Čavars un Jānis Bērziņš. Tikmēr liepājnieku sastāvā 14 punktus guva Lauris Blaus, kuram arī deviņas atlēkušās bumbas, bet 13 pievienoja Mareks Jurevičus un Arnolds Helmanis.

Lai gan lielākā daļa no šīs cīņas aizritēja abu komandu līdzvērtīgā duelī, noslēdzošās ceturtdaļas sākumā "Jelgava" panāca jau 13 punktu pārsvaru (63:50). Priekšpēdējā pamatlaika minūtē "Liepāja"/"Triobet" bija jau panākusi neizšķirtu 64:64, bet atlikušajā laikā labāk nospēlēja mājinieki, gūstot ceturto panākumu pēdējo sešu maču laikā.

Liepājnieki uzvarēja pirmajās sešās turnīra spēlēs pēc kārtas, bet pēdējos trīs mačos ciesti jau divi zaudējumi.

Abas komandas šosezon savā starpā jau tikās 15.oktobrī Liepājā, kad mājinieki uzvarēja ar 90:86.

Tikmēr šīs sezonas pastarīšu duelī pie pirmās uzvaras turnīrā tikusi "Saldus", kas savā laukumā ar 76:71 (17:25, 24:10, 16:13, 19:23) pārspēja "Latvijas Universitāti" (LU), kas turpina cīnīties bez uzvarām.

"Saldus" sastāvā ar 22 punktiem un 19 atlēkušajām bumbām izcēlās Roberts Freimanis, bet amerikāņu aizsargs Prestons Medlins pievienoja 17 punktus. Tikmēr LU rindās 16 punktus iemeta Ingars Aizpurs.

"Saldus" komanda iepriekš bija zaudējusi visās septiņās jaunās sezonas spēlēs, sešās no tām piekāpjoties ar vismaz 19 punktu starpību. Tikmēr LU kontā nu ir septiņi zaudējumi tikpat cīņās.

Turnīra kopvērtējumā līderpozīcijā ar pieciem panākumiem piecos mačos atrodas Latvijas čempioni "Ventspils", bet bez zaudējumiem cīnās arī divas cīņas aizvadījušie vicečempioni "VEF Rīga". "Liepāja"/"Triobet" ar septiņiem panākumiem deviņos mačos ieņem trešo vietu, bet "Barons kvartāls" ar pieciem panākumiem septiņās cīņās ieņem ceturto vietu, kamēr piekto pozīciju ar piecām uzvarām astoņos mačos ieņem "Jūrmala"/"Fēnikss". "Jēkabpils" spēlētāji, kam četri panākumi septiņās spēlēs, ieņem sesto pozīciju.

"Jelgava" ar četrām uzvarām desmit mačos un "Valmiera" ar diviem panākumiem septiņās cīņās atrodamas attiecīgi septītajā un astotajā vietā. Tikmēr "Saldus" kontā ir viens panākums astoņās cīņās, bet bez uzvarām turnīrā joprojām spēlē "Latvijas Universitāte".

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlases bāzes komanda, ko iepriekš sauca "LMT Basketbola akadēmija", jaunās sezonas LBL turnīrā plāno iesaistīties vien pēc Jaungada. Pašlaik komandai nav atrasts sponsors, bet ieplānoto divu apļu vietā tā no 2015.gada janvāra varētu sacensties tikai vienā aplī. Līdz šīs situācijas atrisinājumam LBL turnīrā turpinās spēlēt desmit komandas.

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies pa četrām reizēm. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas. Par trešo vietu cīņas ritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērijā - līdz četrām.

Pagājušās sezonas "Aldaris" LBL finālā "Ventspils" ar 4-1 pārspēja "VEF Rīga", valsts čempionu titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Savukārt pie bronzas medaļām tika "Jēkabpils" basketbolisti, izcīnot pirmās godalgas kluba pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!