Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Negaidītu uzvaru "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē sestdien izcīnīja "Jelgava", kas savā laukumā ar 80:70 (13:16, 21:19, 16:17, 30:12) pārspēja "Valmieras" vienību.

Jelgavnieku sastāvā pa 19 punktiem guva Dāvis Geks un Agnis Čavars, kamēr "Valmieras" sastāvā 16 punkti Mārcim Vītolam.

Praktiski visu mača gaitu ar dažu punktu pārsvaru vadībā atradās viesi no Valmieras, taču "Jelgava" pretiniekus neatlaida pārāk tālu, turklāt noslēdzošajā ceturtdaļā panāca lūzumu. Ceturtā ceturkšņa vidū Zemgales klubs atradās iedzinējos ar 61:65, taču noslēdzošās četras minūtes pamatlaikā aizvadīja uz viļņa, gūstot deviņus punktus pēc kārtas un panākot 70:65. Iekrāto pārsvaru pašā dueļa izskaņā "Jelgava" ne tikai nosargāja, bet arī to palielināja.

Jelgavnieki jauno sezonu bija sākuši ar četriem zaudējumiem, bet turpinājumā viņi četru maču laikā izcīnījuši jau trīs panākumus.

Tikmēr "Valmiera" sezonas pirmajos mačos uzveica "Jēkabpils" un "Latvijas Universitātes" komandas, bet nu jau cietusi trīs zaudējumus pēc kārtas.

Turnīra kopvērtējumā līderpozīcijā ar četriem panākumiem četros mačos atrodas Latvijas čempioni "Ventspils", bet bez zaudējumiem cīnās arī divas cīņas aizvadījušie vicečempioni "VEF Rīga". "Liepāja"/"Triobet" ar sešiem panākumiem septiņos mačos ieņem stabilu trešo vietu, ar četriem panākumiem sešās cīņās seko "Jēkabpils", bet "Barons kvartāls" piecos mačos izcīnījusi trīs uzvaras. Savukārt pārējām komandām uzvaru un zaudējumu attiecība nav labāka par 50%.

"Jelgava" ar trim uzvarām astoņos mačos un "Valmiera" ar diviem panākumiem sešās cīņās atrodamas attiecīgi septītajā un astotajā vietā, bet bez uzvarām turnīrā cīnās "Latvijas Universitāte" un "Saldus", kas aizvadījušas piecas spēles.

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlases bāzes komanda, ko iepriekš sauca "LMT Basketbola akadēmija", jaunās sezonas LBL turnīrā plāno iesaistīties vien pēc Jaungada. Pašlaik komandai nav atrasts sponsors, bet ieplānoto divu apļu vietā tā no 2015.gada janvāra varētu sacensties tikai vienā aplī. Līdz šīs situācijas atrisinājumam LBL turnīrā turpinās spēlēt desmit komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!