Pie uzvaras "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīra mačos trešdien tika "Jelgava", kas izbraukumā ar 78:73 (21:17, 18:15, 22:15, 17:26) pieveica pagājušās sezonas bronzas medaļnieci "Jēkabpili".

Uzvarētāju labā ar 23 punktiem izcēlās Kristaps Gludītis, bet 18 pievienoja Kristaps Pļavnieks. Tikmēr "Jēkabpilij" ar 16 punktiem un 13 bumbām zem groziem atbildēja Jānis Pozņaks, kamēr desmit punkti Benzoram Simonsam, Kristapam Migliniekam un Artūram Dušelim.

Jau ar pirmajām minūtēm "Jelgava" pārņēma cīņas iniciatīvu un izvirzījās vadībā ar vairāku punktu pārsvaru, bet pirmais puslaiks noslēdzās ar 39:32 par labu viesiem. Savu pārsvaru jelgavniekiem izdevās būtiski palielināt ceturtajā ceturtdaļā, kad 27. minūtē tablo rādīja jau 57:41. Turpmākajās minūtēs "Jēkabpils" vienībai neizdevās lauzt cīņas gaitu, kas turklāt viesiem vēl par pāris punktiem ļāva palielināt rezultāta starpību.

Tiesa, tuvojoties mača izskaņai, "Jēkabpils" spēja veikt nelielu izrāvienu un pietuvoties zem desmit punktiem, taču panāk viesus viņi tā arī nespēja.

Interesanti, ka šī mača laikā "Jēkabpils" iemeta tikai vienu no 20 tālmetieniem.

Jēkabpilieši sezonu iesākuši neveiksmīgi, visos trijos mačos ciešot zaudējumus. Vispirms ar 73:92 viesos tika atzīts liepājnieku pārākums, bet otrajā mačā savā laukumā piedzīvots zaudējums 62:89 "Ventspilij".

Tikmēr jelgavnieki pirms šīs cīņas turnīrā bija aizvadījuši vienu maču, kurā 53:60 viesos piedzīvots zaudējums "Jūrmala"/"Fēnikss" basketbolistiem.

Savukārt paralēli notiekošajos mačos trešdien savā starpā tiekas "Jūrmala"/"Fēnikss" un "Liepāja"/"Triobet", kā arī "Valmiera"/ORDO un "Barons"/LDz komandas.

Pašreizējās LBL kopvērtējuma līdere ir "Ventspils", kas spējusi izcīnīt trīs uzvaras trīs mačos, bet divi panākumi divos dueļos ir "Valmiera"/ORDO rēķinā. Pa vienam panākumam vienā mačā tikmēr ir jaunpienācējas "Valka"/"Valga" kontā, kamēr vienu uzvaru divos mačos izcīnījušas "Liepāja"/"Triobet", "Jūrmala"/"Fēnikss", "Ogre", "Jelgava" un "Barons"/LDz vienības. Bez uzvarām pagaidām ir "VEF Rīga", "Latvijas Universitāte" un "Jēkabpils".

Deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", šosezon savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Šī gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērnā gada čempioni "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!