Foto: LETA
Astoņus punktus Eiropas kausa izcīņas spēlē trešdien guva Latvijas basketbolists Mareks Jurevičus, bet viņa pārstāvētā Francijas komanda Šalonas pie Sonas "Elan" B apakšgrupas pirmās kārtas mačā ar 83:59 (20:14, 15:8, 22:21, 26:16) izbraukumā sagrāva Šarleruā "Belgacom Spirou" vienību no Beļģijas.

Jurevičus šoreiz laukumā pavadīja 22 minūtes un 21 sekundi, kas bija piektais lielākais spēles laiks komandā. Viņš realizēja abus divpunktu metienus, vienu no trim tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem, kļūstot par savas komandas piekto rezultatīvāko spēlētāju.

Vēl Jurevičus tika pie divām atlēkušajām bumbām, vienas rezultatīvas piespēles, trim piezīmēm un trim izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem, kas devas astoņus efektivitātes koeficienta punktus.

Rezultatīvākais "Elan" komandas rindās ar 14 punktiem bija amerikānis Eidžejs Sloters.

Citā šīs grupas mačā vēl otrdien ar panākumu turnīru sāka Daira Bertāna pārstāvētā Spānijas komanda "Bilbao Basket", kas ar 82:77 (15:18, 22:18, 24:17, 21:24) savā laukumā pieveica Horvātijas vienību Zagrebas "Cedevita". Savukārt vēl vienā B grupas mačā trešdien Itālijas klubs Sasāri "Dinamo" ar 96:77 (33:17, 22:13, 21:23, 20:24) viesos uzvarēja Vācijas vienību Oldenburgas "EWE Baskets".

Tikmēr H apakšgrupas cīņas trešdien ar uzvaru sāka latviešu speciālista Gundara Vētras vadītā Krievijas vienība Sanktpēterburgas "Spartak", kas ar 62:58 (20:10, 9:17, 10:11, 23:20) izbraukumā pārspēja Stambulas "Bešiktaš" basketbolistus no Turcijas.

Īrs Donalds Makgreits uzvarētāju labā guva 16 punktus, bet "Bešiktaš" rindās ar 14 punktiem izcēlās amerikānis Kriss Loftouns.

Citās H grupas cīņās pie uzvarām tika Atēnu "Panionios" komanda no Grieķijas un Somijas klubs Loimā "Bisons", kas pārspēja attiecīgi Kragujevacas "Radnički" basketbolistus no Serbijas un Lietuvas vienību Klaipēdas "Neptunas".

Kā ziņots, citviet trešdien latvieša Rolanda Freimaņa pārstāvētā Ukrainas vienība Južnijas "Himik", ko trenē latviešu speciālists Kārlis Muižnieks, izbraukumā F apakšgrupas mačā ar 84:60 (19:18, 20:16, 23:21, 22:5) sagrāva vēl viena latvieša Kristapa Valtera pārstāvēto Turcijas klubu Ankaras "Kolejliler".

Rezultatīvākais no latviešiem šajā mačā bija Freimanis, kurš laukumā pavadītajās 13 minūtēs un 11 sekundēs guva piecus punktus, trāpot vienu no diviem tālmetieniem, kā arī vienu no trim divpunktu metieniem. Tāpat uzbrucēja kontā trīs atlēkušās bumbas, divas pārtvertas piespēles un viena rezultatīva piespēle, kā arī iekrāts efektivitātes koeficients +15.

Savukārt Valters laukumā pabija 14 minūtes un astoņas sekundes, gūdams četrus punktus, jo trāpīja vienu no diviem divpunktu metieniem un abus soda metienus, taču aizmeta garām divus tālmetienus. Tāpat latvieša kontā piecas rezultatīvas piespēles un viena pārtverta bumba, kā arī iekrāts negatīvs efektivitātes koeficients -1.

Citās šīs grupas cīņās panākumus svinēja Saloniku PAOK komanda no Grieķijas un Krievijas klubs "Ņižņij Novgorod", kas pārspēja attiecīgi Melnkalnes vienību Podgoricas "Budučnost Voli" un Sēkešfehērvāras "Alba Fehervar" basketbolistus no Ungārijas.

Jaunās sezonas Eiropas kausa izcīņas turnīrā līdzšinējo 32 komandu vietā startē 48 vienības. Pirmajā posmā komandas sadalītas astoņās apakšgrupās pa sešām vienībām katrā. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas trīs labākās komandas kvalificēsies otrajam posmam. Tajā šiem 24 klubiem pievienosies tās astoņas komandas, kas nespēs kvalificēties ULEB Eirolīgas "Top 16" sacensībām.

Otrajā posmā komandas tiks sadalītas astoņās grupās pa četrām vienībām katrā. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, bet no izslēgšanas turnīra pirmās kārtas līdz finālam cīņas noritēs divu maču summā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!