Foto: LETA

Latvijas basketbolists Mareks Jurevičus uzvarējis Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Arbitrāžas tiesas prāvā pret savu bijušo klubu Veroli "Prima" no Itālijas, paziņojusi FIBA.

Pašlaik 29 gadus vecais Jurevičus Itālijas otrās līgas čempionātā "Prima" komandas rindās spēlēja 2012./2013.gada sezonā. Reaģējot uz basketbolistam neizmaksāto algas daļu, viņš kopā ar savu aģentūru "Entersport Management" vērsās FIBA Arbitrāžas tiesā, kur pēc lietas izskatīšanas un abu pušu uzklausīšanas guvis atbalstu.

Lemts, ka "Prima" komandai jāizmaksā spēlētājam alga teju 10 500 eiro apmērā, kā arī ikgadējie bonusi 5% apmērā no algas. Atskaite par neizmaksāto algu sākusies no 2013.gada 1.maija.

Tāpat klubam jāizmaksā basketbolistu pārstāvošajai aģentūrai tai pienākošies 3400 eiro, kā arī ikgadējie bonusi 5% apmērā no algas. Līdztekus tam "Prima" komandai jāsedz arī FIBA Arbitrāžas tiesas izdevumi.

Minētajā sezonā Jurevičus palīdzēja komandai izcīnīt desmit uzvaras 28 mačos, taču neglāba vienību no priekšpēdējās vietas 15 komandu konkurencē. Aizvadītajās 28 spēlēs Jurevičus vidēji mačā guva 14,7 punktus, kas viņam deva 24.vietu līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Vēlāk Jurevičus pievienojās Francijas augstākās līgas klubam Šalonas pie Sonas "Elan", taču jau pēc nepilniem diviem komandā pavadītiem mēnešiem darbu zaudēja. Sezonu viņš turpināja Latvijas komandā "Liepāja"/"Triobet", bet vēlāk pārcēlās uz Ukrainu.

Pašlaik basketbolists jaunajai sezonai gatavojas ar "Liepāja"/"Triobet", tomēr nav izslēdzama viņa pārcelšanās uz ārzemēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!