Foto: AFP/Scanpix

Pie graujošas uzvaras "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē sestdien tika "Jūrmala"/"Fēnikss" komanda, kas savā laukumā ar 94:44 (27:4, 14:17, 26:13, 27:10) apspēlēja "Latvijas Universitāti" (LU).

Spēli mājinieki sāka ar 11 pēc kārtas gūtiem punktiem, bet jau pirmajā ceturtdaļā tika pie 23 punktu handikapa. Atrauties jūrmalnieki turpināja otrajā puslaikā.

Mārtiņš Laksa uzvarētāju labā guva 20 punktus, bet pie 15 punktiem tika Iļja Gromovs. Tikmēr LU sastāvā rezultatīvākais ar deviņiem punktiem bija Dmitrijs Brizgalovs.

Abas komandas pirmoreiz savā starpā tikās mēneša sākumā, kad jūrmalnieki izbraukumā bija pārāki ar 69:66. Pašlaik "Jūrmala"/"Fēnikss" LBL turnīrā turpina piecu uzvaru sēriju.

LU komanda zaudējusi visās deviņās šīs sezonas spēlēs.

Citā sestdienas mačā pagājušās sezonas bronzas medaļu ieguvēji "Jēkabpils" savā laukumā ar 77:70 (13:15, 17:17, 27:16, 20:22) pārspēja "Saldus" komandu, vadību nemainīgi nosargājot kopš trešās ceturtdaļas beigām.

Rihards Kuksiks bija rezultatīvākais jēkabpiliešu rindās ar 16 punktiem, bet pie desmit punktiem un desmit atlēkušajām bumbām amerikānis Devins Teilors. Tikmēr "Saldus" labā amerikānis Prestons Medlins guva 20 punktus.

Turnīra kopvērtējumā līderpozīcijā ar divās spēlēs izcīnītiem diviem panākumiem atrodas Latvijas vicečempioni "VEF Rīga", kamēr valsts čempioni "Ventspils" ar piecām uzvarām sešās spēlēs ir otrie.

"Liepāja"/"Triobet" ar astoņiem panākumiem desmit mačos ieņem trešo vietu, bet "Barons"/LDz ar sešiem panākumiem astoņās cīņās ieņem ceturto vietu. Ar sešām uzvarām deviņos mačos seko "Jēkabpils" un "Jūrmala"/"Fēnikss".

"Valmiera" ar trim panākumiem astoņās cīņās un "Jelgava" ar četrām uzvarām 11 mačos atrodamas attiecīgi septītajā un astotajā vietā. Tikmēr "Saldus" kontā ir viens panākums desmit cīņās, bet bez uzvarām turnīrā joprojām spēlē "Latvijas Universitāte".

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlases bāzes komanda, ko iepriekš sauca "LMT Basketbola akadēmija", jaunās sezonas LBL turnīrā plāno iesaistīties vien pēc Jaungada. Pašlaik komandai nav atrasts sponsors, bet ieplānoto divu apļu vietā tā no 2015.gada janvāra varētu sacensties tikai vienā aplī.

Līdz šīs situācijas atrisinājumam LBL turnīrā turpinās spēlēt desmit komandas.

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies pa četrām reizēm. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas. Par trešo vietu cīņas ritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērijā - līdz četrām.

Pagājušās sezonas "Aldaris" LBL finālā "Ventspils" ar 4-1 pārspēja "VEF Rīga", valsts čempionu titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Savukārt pie bronzas medaļām tika "Jēkabpils" basketbolisti, izcīnot pirmās godalgas kluba pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!