Foto: DELFI
Kārtējo panākumu "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) mačā izcīnījusi "Jūrmala"/"Fēnikss" komanda, kas izbraukumā ar 73:59 (27:11, 17:11, 14:22, 15:15) trešdien pieveica biznesa augstskolu "Turība".

Jūrmalnieki pamatus uzvarai ielika jau pirmajā puslaikā, ko noslēdza sev par labu ar 44:22. Otrajā puslaikā starp abām komandām jau aizritēja krietni līdzvērtīgāka cīņa, trīs minūtes pirms pamatlaika izskaņas "Turībai" pietuvojoties vien līdz desmit punktu atstatumam (55:65). Tomēr cīņas galotnē meistarīgāki bija viesi, pārspējot augstskolas komandu ceturto reizi šosezon piecās aizvadītajās spēlēs.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais šajā mačā bija Kristaps Mediss, kurš guva 19 punktus, savukārt "Turības" labā 18 punktus guva Jānis Antrops.

"Jūrmala"/"Fēnikss" vienības sastāvā šajā mačā debitēja amerikāņu leģionārs Džonatans Hoikinss, kurš laukumā pavadītajās divās minūtēs un 39 sekundēs izcēlās ar diviem gūtiem punktiem.

Aizvadītajā nedēļas nogalē "Jūrmala"/"Fēnikss" sarūpēja lielāko sensāciju LBL sacensībās šosezon, kad ar 116:110 otrajā pagarinājumā pieveica valsts čempionus "VEF Rīga".

Čempionāta kopvērtējuma līdere ar 15 uzvarām 16 spēlēs ir "Ventspils" komanda, bet otro vietu ar astoņām uzvarām desmit aizvadītajās spēlēs ieņem "VEF Rīga", kurai ar 18 uzvarām 27 cīņās seko "Jēkabpils", bet "Valmieras" kontā ir 18 panākumi 28 mačos.

Piekto vietu ar 20 uzvarām 30 spēlēs ieņem "Jūrmala"/"Fēnikss", bet "Liepāja"/"Triobet" seko ar 17 panākumiem 27 mačos. Tālāk 14 uzvaras 28 spēlēs ir "Barons kvartāls" komandai, bet astoņnieku ar 11 uzvarām 28 cīņās noslēdz "Latvijas Universitāte". Devītie ar 11 panākumiem 31 cīņā ir "Saldus", kurai ar deviņām uzvarām 29 spēlēs seko biznesa augstskola "Turība'' un "Jelgava".

Tikmēr "LMT Basketbola akadēmija" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda cietusi neveiksmi visās 17 līdz šim aizvadītajās spēlēs, kas dod pēdējo, 12.vietu.

"VEF Rīga" LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspili" aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīgu", izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēli). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, un tajā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!