Foto: F64
Svarīgu uzvaru "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) mačā par sesto vietu sestdien guva "Jūrmala"/"Fēnikss" komanda. Savukārt citās spēlēs ļoti pārliecinošas uzvaras izcīnīja "Liepāja"/"Triobet" un "Valmiera"/ORDO komandas.

"Jūrmala"/"Fēnikss" ar rezultātu 98:86 (21:23, 23:14, 20:23, 34:26) savā laukumā apspēlēja "Valka"/"Valga" vienību.

Kaut pirms noslēdzošās desmitminūtes jūrmalniekiem bija tikai četru punktu pārsvars, turpinājumā viņi droši ieguva aptuveni desmit punktu pārsvaru, ko noturēja līdz dueļa beigām.

Uzvarētājiem ar 19 punktiem izcēlās Māris Ziediņš, bet Edgars Jeromanovs izcēlās ar 18 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt Valkas un Valgas apvienotajam klubam ar 22 punktiem palīdzēja Mārtiņš Berķis, bet 20 punktus sameta Edgars Krūmiņš.

Pirms šī mača "Jūrmala"/"Fēnikss" komanda bija zaudējusi trijās LBL spēlēs pēc kārtas, kas saasināja cīņu par sesto vietu un pēdējo ceļazīmi uz izslēgšanas turnīru. Ja šajā mačā būtu uzvarējusi "Valka"/"Valga" komanda, tā atgrieztos sestajā pozīcijā.

Tā kā "Valka"/"Valga" regulārajā čempionātā aizvada divu apļu turnīru, abas komandas šosezon tikušās tikai vienu reizi, kad oktobra sākumā Latvijas un Igaunijas robežpilsētas komanda LBL debitēja ar uzvaru 67:61.

Igaunijas čempionātā gan pašlaik Valgas komanda ar astoņām uzvarām 24 mačos ir tikai septītajā vietā starp deviņām vienībām, kas pagājušajā mēnesī lika pārtraukt sadarbību ar galveno treneri Vari Krūmiņu, kura vietā stājās Juris Umbraško.

Citā spēlē sestdien "Liepāja"/"Triobet" komanda ar 93:70 (27:12, 15:19, 30:21, 21:18) izbraukumā droši pieveica "Jelgavu".

Uzvarētājiem pa 17 punktiem iemeta Ingars Aizpurs un Klāvs Čavars, kuram arī 11 rezultatīvas piespēles, bet ar 16 punktiem un deviņām bumbām zem groziem izcēlās Gints Antrops.

Savukārt jelgavniekiem 17 punktus guva Andris Justovičs.

Abas komandas iepriekš šosezon bija aizvadījušas divas savstarpējās spēles, abās no tām uzvarot liepājniekiem (84:58 un 73:72).

Tikmēr "Valmiera"/ORDO savā laukumā ar 100:68 (18:22, 29:13, 32:17, 21:16) sagrāva "Jēkabpili".

Šeit uzvarētājiem ar 15 punktiem atzīmējās Mārtiņš Laksa, bet attiecīgi 13 un 12 punktus sameta Aigars Šķēle un Lauris Blaus.

Savukārt Jēkabpils vienībai divciparu skaitli sasniedza četri spēlētāji, kuri visi guva pa desmit punktiem - Oskars Virsis, lietuvieši Ronalds Rutkausks un Modests Kumpis, kā arī amerikānis Tailers Larsons.

Šosezon LBL turnīrā abas komandas līdz šim bija tikušās divas reizes, panākumus dalot uz pusēm. Novembra vidū savu skatītāju priekšā ar 76:60 pārāki bija valmierieši, bet pēc mēneša "Jēkabpils" revanšējās ar 72:66.

Kā zināms, janvāra vidū par "Valmiera"/ORDO komandas galveno treneri tika apstiprināts Roberts Štelmahers, kura vadībā klubs LBL čempionātā ticis pie deviņām uzvarām desmit mačos. Tikmēr "Jēkabpils" Otrajos Ziemassvētkos sāka septiņu uzvaru sēriju, bet tagad viņi cieta jau trešo neveiksmi pēc kārtas.

LBL turnīra tabulā līderi ar 20 uzvarām 24 mačos ir "Ventspils" basketbolisti, ar 11 panākumiem 14 mačos seko čempione "VEF Rīga", bet trešā ar 21 uzvaru 27 spēlēs ir "Valmiera"/ORDO.

Tikmēr 19 panākumi 27 mačos ir "Liepājas"/"Triobet" kontā, kamēr ar 13 panākumiem 24 spēlēs piektajā vietā seko "Jēkabpils". Sesto vietu ieņem "Jūrmala"/"Fēnikss", kas guvusi 15 uzvaras 28 spēlēs, bet septītajā pozīcijā ar astoņiem panākumiem 17 spēlēs atrodas "Valka"/"Valga".

Pa astoņām uzvarām ir "Barons"/LDz un "Jelgavai", kuras aizvadījušas attiecīgi 24 un 27 spēles, bet pa četrām uzvarām 25 mačos guvušas "Ogre"/"Kumho Tyre" un "Latvijas Universitāte" (LU).


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!