Foto: F64

Latvijas komanda "Jūrmala"/"Fēnikss" trešdien aizvadīja neveiksmīgu otro puslaiku un "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlē viesos ar 56:70 (15:15, 15:16, 13:21, 13:18) piekāpās Igaunijas vienībai Raplas "Avis", kas ir savas apakšgrupas līdere.

Jūrmalnieku sastāvā 13 punktus iemeta pieredzējušais Artūrs Strēlnieks, kamēr 11 punktus un sešas rezultatīvas piespēles pievienoja Edgars Jeromanovs, kurš izcēlās arī ar deviņām kļūdām.

Abas komandas pirmo puslaiku aizvadīja ļoti līdzvērtīgi, lai gan otrajā ceturtdaļā "Avis" iekrāja sešu punktu pārsvaru (23:17). Tiesa, pirmais puslaiks noslēdzās ar mājinieku viena punkta pārsvaru (31:30).

Otrais puslaiks jūrmalniekiem gan bija krietni neveiksmīgāks. Tā sākums vēl ritēja punkts punktā, bet trešās ceturtdaļas viducī Raplas vienības basketbolisti veica 13:2 izrāvienu, kas ļāva sasniegt 11 punktu pārsvaru (48:37). Arī turpinājumā "Jūrmala"/"Fēnikss" vienībai nevedās uzbrukums, turklāt mājinieki noslēdzošā ceturkšņa pirmajās minūtēs bija panākuši jau 17 punktu pārsvaru (61:44).

Pamatlaika noslēdzošajās minūtēs jūrmalnieki gan spēlēja sekmīgāk, atjaunot intrigu šajā mačā neizdevās.

Jūrmalnieki zaudējuši jau trijās BBL spēlēs pēc kārtas, kamēr "Avis" līdz šim vienīgo neveiksmi turnīrā piedzīvoja pirms mēneša, kad ar 54:78 viesos kapitulēja "Liepāja"/"Triobet" basketbolistiem.

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīrā jūrmalnieki nedēļas nogalē ar 76:62 pieveica Latvijas čempionus "Valmiera"/ORDO un kopā svinējuši panākumus jau četrās spēlēs pēc kārtas, kas kopvērtējumā ar septiņiem panākumiem 12 mačos ļāvis izvirzīties stabilā trešajā vietā. Tikmēr "Avis" komanda Igaunijas meistarsacīkstēs ar septiņiem panākumiem desmit mačos ir trešajā vietā.

Šis bija trešais Latvijas un Igaunijas komandu duelis BBL ietvaros šonedēļ - otrdien "Jēkabpils" savā laukumā ar 90:87 pieveica Tallinas TTU vienību, bet "Barons kvartāls" pēdējās divās minūtēs izlaida deviņu punktu pārsvaru un ar 82:88 pagarinājumā viesos piekāpās vienai no turnīra pastarītēm "Port of Parnu".

A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar četriem panākumiem piecos mačos ir "Avis" vienība, kurai ar trijām uzvarām piecās spēlēs seko "Barons kvartāls", Ķēdaiņu "Ņevežis" no Lietuvas un "Liepāja"/"Triobet". Vienu uzvaru piecos mačos ir guvušas "Jūrmala"/"Fēnikss" un Port of Parnu", bet Kazahstānas klubs Atirau "Barsi" turnīrā iesaistīsies vien decembrī.

Savukārt B apakšgrupā līderes ar piecām uzvarām sešos mačos ir Lietuvas komanda Pasvāles "Pieno žvaigždes" un "Jēkabpils", kurām ar četriem panākumiem piecos mačos seko "Ogre"/"Kumho Tyre". "Valmiera"/ORDO ar trim uzvarām piecās spēlēs atrodama ceturtajā pozīcijā, bet divas uzvaras ir Tallinas TTU vienībai. Rakveres "Tarvas" komanda tikusi pie vienas uzvaras, bet Mogiļevas "Borisfen" basketbolisti zaudējuši visos sešos aizvadītajos mačos.

Šosezon BBL čempionāta pamatturnīrā spēlē 14 komandas, kuras ir sadalītas divās grupās.

Katras grupas četras labākās vienības kvalificēsies astotdaļfinālam, kurā tās spēkosies ar astoņām izliktajām komandām, kas startēs Eirokausos. Tiesa, astoņas izliktās dalībnieces BBL turnīrā iesaistīsies vien tad, ja tām neizdosies kvalificēties Eirokausu izslēgšanas sacensībām. Tādā gadījumā astotdaļfinālā atbrīvosies vietas un tam kvalificēsies labākās no izslēgšanas turnīrā neiekļuvušajām BBL komandām.

Izslēgšanas turnīrā, tāpat kā iepriekšējās sezonās, katras kārtas uzvarētāji tiks noteikti divu spēļu summā - arī finālā un cīņā par bronzas godalgām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!