Foto: F64

"Jūrmala"/"Fēnikss" vienība sestdien "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar 88:84 (20:13, 17:26, 25:23, 12:12, 14:10) pagarinājumā pārspēja "Ogre"/"Kumho Tyre".

"Jūrmala"/"Fēnikss" sastāvā 19 punktus šajā mačā iemeta Artūrs Dušelis, bet 14 punktus pievienoja Uģis Pinete. Savukārt Ogres kluba rindās 24 punkti un 12 atlēkušās bumbas Guntim Sīpoliņam, bet Gints Antrops atzīmējās ar 18 punktiem.

Šīs spēles sākumā iniciatīvu pārņēma "Jūrmala"/"Fēnikss" vienība, kas otrās ceturtdaļas ievadā izvirzījās vadībā ar 23:15. Tālāk viesiem atrauties gan neizdevās, turklāt pirmais puslaiks aizritēja punkts punktā, vadībā esot te vienai, te otrai komandai. Lielajā pārtraukumā "Ogre"/"Kumyo Tyre" devās ar divu punktu pārsvaru (39:37).

Pirmajā puslaikā pieredzētais lika domāt, ka arī otrais puslaiks būs gana spraigs, un tā arī bija. Lai gan trešajā ceturksnī Ogres komandai izdevās iegūt dažu punktu pārsvaru, "Jūrmala"/"Fēnikss" sāncenšus nekur tālu nepalaida, dueļa noslēdzošajām minūtēm aizritot punkts punktā.

Kad līdz pamatlaika beigām bija atlikušas 34 sekundes, "Ogre"/"Kumho Tyre" basketbolists Sīpoliņš ar precīzu soda metienu panāca izlīdzinājumu. Turpinājumā nevienai no komandām punktus gūt vairs neizdevās, turklāt neprecīzs bija arī mājinieku basketbolista Mārča Vītola pustālais metiens gandrīz līdz ar beigu signālu.

Līdz ar to šī dueļa liktenis tika noskaidrots pagarinājumā, kurā lieliski nospēlēja "Jūrmala"/"Fēnikss" komandas kapteinis Edgars Jeromanovs, iemetot divus tālmetienus pēc kārtas un panākot 87:78. Tomēr tad ar diviem precīziem trīspunktniekiem atbildēja Antrops, kurš tādējādi atjaunoja intrigu šajā duelī.

Tomēr Ogres komandas nākamie uzbrukumi nebija sekmīgi, kas jūrmalniekiem ļāva nosargāt uzvaru.

Šī abām komandām bija trešā savstarpējā spēle šosezon. Iepriekšējos divos mačos uzvaras dalītas uz pusēm.

Vēl vienā LBL mačā turnīra līdere "Ventspils" gana grūtā cīņā savā laukumā ar 70:61 (19:5, 13:23, 19:20, 19:13) pārspēja "Jēkabpili".

"Ventspils" sastāvā 17 punktus šajā mačā iemeta Aigars Šķēle, kamēr 13 pievienoja Māris Gulbis. Savukārt "Jēkabpils" rindās 13 punktus sameta Jurijs Aleksejevs, bet Roberta Stumbra rēķinā 12 punkti.

"Ventspils" komanda šo maču sāka ar pamatīgiem apgriezieniem, pirmo ceturtdaļu uzvarot ar 19:5. Tomēr pēc tam mājinieki atslābinājās, kas Jēkabpils kluba basketbolistiem ļāva iegūt spēles garšu un pamazām tuvoties. Līdz lielajam pārtraukumam viesiem tas arī izdevās, jo Kurzemes klubs atpūtā devās tikai ar četru punktu pārsvaru (32:28).

Otrajā puslaikā abas komandas cīnījās līdzvērtīgi, turklāt dažas minūtes līdz pamatlaika beigām "Jēkabpils" atradās iedzinējos tikai ar vienu punktu – 60:61. Tomēr cīņas izskaņu krietni labāk aizvadīja ventspilnieki, kuri nodrošināja sev kārtējo uzvaru šosezon.

Ventspilnieki šosezon 19 LBL mačos cietuši tikai divus zaudējumus, kas ļauj atrasties salīdzinoši drošā līderpozīcijā. Iepriekšējā mačā pēc mēneša pārtraukuma pie komandas stūres atgriezās galvenais treneris Kārlis Muižnieks, palīdzot "Ventspilij" ar 119:70 sagraut "Valka"/"Valga" vienību. Savukārt"Jēkabpils" pēdējās septiņās LBL spēlēs izcīnījusi piecas uzvaras, bet iepriekšējais zaudējums bija ciests pret pastarīti "Latvijas Universitāti".

Iepriekšējās divās šosezon aizvadītajās abu komandu savstarpējās spēlēs uzvaras bija izcīnījuši tieši "Ventspils" basketbolisti.

LBL kopvērtējuma līderpozīcijā ar 17 uzvarām 19 mačos ir "Ventspils" komanda, kurai ar deviņām uzvarām 11 spēlēs seko "VEF Rīga". Trešā ar 13 uzvarām 20 mačos ir pagājušās sezonas čempione "Valmiera"/ORDO, bet ar 11 panākumiem 20 spēlēs tai seko "Jēkabpils".

Piektajā pozīcijā ar astoņām uzvarām 17 spēlēs ir "Barons kvartāls", kam ar desmit uzvarām 22 spēlēs seko "Jūrmala"/"Fēnikss", astoņi panākumi 19 dueļos ir "Liepāja"/"Triobet" komandai, kamēr "Ogre"/"Kumho Tyre" kontā ir septiņas uzvaras 19 mačos un astotā pozīcija.

Vēl "Valka"/"Valga" komanda guvusi trīs uzvaras 13 mačos, savukārt turnīra tabulu ar četrām uzvarām 21 spēlē noslēdz "Latvijas Universitāte".

"VEF Rīga", kas spēlē arī VTB Vienotajā līgā, un "Valka"/"Valga", kas piedalās arī Igaunijas čempionātā, LBL pamatturnīrā spēlēs divus apļus, aizvadot pa 18 spēlēm katra, bet astoņas citas komandas - arī FIBA Čempionu līgas dalībniece "Ventspils" - savā starpā spēlēs četrus apļus, katrai no šīm komandām aizvadot pa 32 spēlēm.

LBL pamatturnīrs ilgs līdz aprīļa vidum. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!