Foto: AFP/Scanpix
Latvijas vienība "Jūrmala"/"Fēnikss" otrdien "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlē savā laukumā ar 90:74 (18:17, 13:14, 28:17, 11:22, 20:4) pagarinājumā pieveica latviešu Roberta Stumbra un Reiņa Strupoviča pārstāvēto Igaunijas vienību Rakveres "Tarvas", tādējādi izcīnot pirmo panākumu kopš 14.oktobra.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 30 punktiem un četrām atlēkušām bumbām bija Edgars Jeromanovs, bet 12 punktus pievienoja Māris Ziediņš, kuram tāpat piecas bumbas zem groziem.

Tikmēr viesu komandā ar 20 punktiem un 11 atlēkušām bumbām izcēlās Stumbris, bet 17 punktus pievienoja Radomirs Marojevičs. Savukārt Strupovičs sameta 15 punktus.

Komandas izrādīja sīvu pretestību visu pirmo puslaiku. Lielāks atrāviens mājiniekiem izdevās trešās ceturtdaļas izskaņā, kad "Jūrmala"/"Fēnikss" pirmo reizi šajā spēlē izvirzījās vadībā ar 11 punktu pārsvaru (59:48).

Turpinājumā rezultāta starpība tika palielināta vēl vairāk, mājiniekiem esot vadībā ar 16 punktu pārsvaru (65:49). Taču pēc tam viesu komanda pamazām sāka atspēlēties, līdz noslēdzošā ceturkšņa izskaņā jau bija atguvusi vadību (68:66). Pēdējās minūtēs vienības spēlēja līdzīgi, pamatlaikam noslēdzoties neizšķirti 70:70, turklāt noslēdzošos punktus caurgājienā guva tieši Strupovičs.

Tiesa, pagarinājumā mājinieki rādīja teicamu sniegumu, jo tā sākumā spēja gūt 16 punktus pēc kārtas. Lai arī "Tarvas" basketbolisti divus punktus atguva, spēles likteni tas nemainīja un "Jūrmala"/"Fēnikss" svinēja panākumu visā mačā.

Stumbris laukumā pavadīja 28 minūtes un 47 sekundes, kā laikā realizēja divus no pieciem divpunktu metieniem, trīs no sešiem tālmetieniem un septiņus no astoņiem soda metieniem. Tāpat latvieša kontā viena rezultatīva piespēle, divas pārtvertas bumbas, divas kļūdas un piecas personīgās piezīmes.

Ar 25 efektivitātes koeficienta punktiem Stumbris bija savas komandas vērtīgākais spēlētājs.

Tikmēr Strupovičs spēlēja 34 minūtes un 44 sekundes, kā laikā guva 15 punktus. Viņš trāpīja četrus no desmit divpunktu metieniem, vienu no četriem tālmetieniem un visus četrus metienus no soda līnijas. Tāpat Strupoviča kontā trīs atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, trīs kļūdas un piecas personīgās piezīmes. Viņš dueli noslēdza ar deviņiem efektivitātes punktiem.

"Jūrmala"/"Fēnikss" iepriekšējo uzvaru bija guvusi 14.oktobrī, kad BBL sezonas ievadā ar 65:59 apspēlēja Igaunijas vienību TTU. Kopš tā laika visos turnīros kopā komanda cieta septiņus zaudējumus pēc kārtas.

Savukārt Rakveres "Tarvas" piecos BBL mačos izcīnījusi trīs uzvaras. Tiesa, vietējā līgā komandai nesokas tik labi, jo aizvadītajās piecās spēlēs "Tarvas" tikusi tikai pie vienas uzvaras.

Tikmēr citā BBL mačā Igaunijas vienību duelī Raplas AVIS otrdien savā laukumā ar 68:57 (16:16, 21:17, 14:13, 17:11) apspēlēja TLU/"Kalev" komandu. Līdz ar to abas komandas piecās spēlēs tikušas pie trim panākumiem.

BBL kopvērtējumā pašlaik A grupā bez zaudējumiem cīnās četras spēles aizvadījusī "Valmiera"/ORDO, kurai ar četriem panākumiem piecos mačos seko Lietuvas vienība Panevēžas "Lietkabelis".

Savukārt Latvijas komanda "Barons"/LDz šajā grupā zaudējusi visās trijās spēlēs, kas pašlaik dod noslēdzošo, septīto, pozīciju.

Tikmēr B grupā bez zaudējumiem spēlē "Liepāja"/"Triobet" un Lietuvas vienība Prienu "Vytautas". Vēl "Jēkabpils" ar divām uzvarām piecos mačos atrodama piektajā vietā, bet "Jūrmala"/"Fēnikss" ar diviem panākumiem sešos dueļos ir sestajā pozīcijā.

Jaunajā BBL sezonā piedalās 14 komandas no četrām valstīm, kas sadalītas divās apakšgrupās, pa septiņām vienībām katrā. Kazahstānas komanda Atirau "Barsi" regulārās sezonas visus mačus aizvadīs izbraukumā.

Izslēgšanas turnīram kvalificēsies abu grupu piecas labākās komandas, kā arī labākā no sestās vietas ieguvējām. Savukārt citām vienībām būs iespēja piedalīties izslēgšanas turnīrā, ja tajā iesaistīsies mazāk par piecām komandām no FIBA Eiropas kausa.

Izslēgšanas turnīrā ar pirmajiem numuriem tiks izliktas tieši vienības no Eirokausiem - čempione "Šiauliai" (Lietuva) būs izlikta ar pirmo numuru, otrais tiks Latvijas vicečempionei "Ventspils", bet attiecīgi trešais, ceturtais un piektais numurs gaida Utenas "Juventus" (Lietuva), Tartu TU/"Rock" (Igaunija) un Pasvāles "Pieno žvaigzdes" (Lietuva).

Iepriekšējā sezonā par BBL čempioni tika kronēta "Šiauliai", kas finālā divu spēļu summā pieveica "Ventspili".

Aizvadītajā sezonā BBL pamatturnīrā piedalījās 22 komandas no piecām valstīm.

Jaunajā sezonā BBL ieguvusi jaunu titulsponsoru - bukmeikeru uzņēmumu "Triobet", kas līgu atbalstīs turpmākos trīs gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!