Foto: LETA

Grūtu uzvaru "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien guva "Jūrmala"/"Fēnikss" spēlētāji, kas turpina cīņu par vietu izslēgšanas turnīrā, bet graujošu panākumu izcīnīja valsts čempioni "VEF Rīga".

Jūrmala"/"Fēnikss" izbraukumā ar rezultātu 97:87 (20:27, 18:22, 28:16, 15:16, 15:6) pagarinājumā apspēlēja "Barons"/LDz, kaut trīs minūtes pirms pamatlaika beigām tai bija septiņu punktu deficīts.

Šī dueļa laikā abām komandām bija izrāvieni, tomēr ceturtās ceturtdaļas ceturtajā minūtē rezultāts kārtējo reizi bija neizšķirts (72:72). Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Artūrs Ausējs ar tālmetienu panāca 81:74 "Barons"/LDz komandai, tomēr nākamos septiņus punktus guva jūrmalnieki un 25 sekundes pirms pamatlaika beigām panāca izlīdzinājumu.

Pēdējais uzbrukums pamatlaikā piederēja "Barons"/LDz, tomēr tas nebija precīzs, tāpēc uzvaru nācās noskaidrot pagarinājumā. Tajā jūrmalnieki ātri ieguva sešu punktu pārsvaru un noveda dueli līdz uzvarai.

Līdz ar to, lai garantētu vietu izslēgšanas turnīrā, "Jūrmala"/"Fēnikss" atlikušajos divos regulārās sezonas mačos, kas būs pret "Jēkabpili" un "Ventspili", jāgūst viena uzvara. Savukārt "Barons"/LDz piedzīvoja ceturto neveiksmi pēc kārtas.

Tikmēr graujošu uzvaru trešdien izcīnīja valsts čempionvienība "VEF Rīga", kas ar 98:49 (22:15, 30:9, 18:11, 28:14) sagrāva "Latvijas Universitāti" (LU).

Pēc pirmās ceturtdaļas "VEF Rīga" bija priekšā vien ar 22:15, tomēr otrās ceturtdaļas pirmajās septiņās minūtēs LU iemeta tikai trīs punktus, kas čempioniem jau ļāva atrasties vadībā ar 44:18, kā arī vēlāk novest dueli līdz graujošam panākumam.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 19 punktiem bija Entonijs Mailzs, kuram ar 18 punktiem piebalsoja Gregorijs Smits, bet pa 13 punktiem guva Mārtiņš Meiers un Ričmonds Vilde, kuram turklāt bija arī desmit atlēkušās bumbas.

Savukārt LU rindās ar 15 punktiem atzīmējās Roberts Krūmiņš.

Panākums šajā mačā "VEF Rīga" komandai ļāvis turnīra tabulā apsteigt "Ventspili" un no trešās vietas pakāpties uz otro pozīciju.

Šosezon abu komandu pirmajā savstarpējā cīņā "VEF Rīga" uzvarēja ar rezultātu 87:73, taču vēl ceturtās ceturtdaļas laikā LU bija iedzinējos vien ar četriem punktiem.

LBL turnīra tabulā līdere ar 25 uzvarām 31 spēlē ir "Valmiera"/ORDO, "VEF Rīga" ar 14 uzvarām 18 spēlēs pakāpusies uz otro pozīciju, bet ar ar 23 uzvarām 30 spēlēs seko "Ventspils".

Tikmēr 21 uzvara 31 mačā ir "Liepājas"/"Triobet" kontā, bet uz piekto pozīciju ar 19 uzvarām 34 spēlēs pacēlusies "Jūrmala"/"Fēnikss". Sesto pozīciju ar 11 panākumiem 20 mačos ieņem "Valka"/"Valga", kas regulāro sezonu jau noslēgusi, bet 16 panākumi 31 mačā ir "Jēkabpils" rēķinā.

Savukārt 11 uzvaras 32 spēlēs ir "Barons"/LDz komandai, "Jelgavai" ir deviņi panākumi 32 mačos, "Ogre"/"Kumho Tyre" ir tikusi pie septiņām uzvarām 32 mačos, bet turnīra tabulu noslēdz "Latvijas Universitāte" ar pieciem panākumiem 31 cīņā.

Šajā sezonā deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Pagājušā gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!