Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Pie panākuma "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā trešdien tikusi pagājušās sezonas valsts ceturtā labākā komanda "Jūrmala"/"Fēnikss", kas savā laukumā ar 70:66 (23:18, 21:15, 6:13, 20:20) apspēlēja šosezon ne pārāk veiksmīgi spēlējošo "Saldus" vienību, izcīnot savu septīto uzvaru pēc kārtas.

"Jūrmala"/"Fēnikss" sastāvā 16 punktus iemeta Artūrs Ausējs, bet 15 pievienoja Mārtiņš Laksa. Savukārt "Saldus" labā pa 14 punktiem guva Elvis Endzels un amerikāņu aizsargs Prestons Medlins.

Vēl pēc pirmā puslaika jūrmalnieki atradās drošā vadībā ar 44:33, taču otrā puslaika pirmajā daļā, pateicoties veiksmīgai aizsardzībai, "Saldus" spēja pietuvoties līdz 50:48. Tiesa, pēc tam mājinieki no Jūrmalas veica deviņu punktu izrāvienu, no kura "Saldus" tā arī nepaguva atgūties.

Jūrmalnieki uzvarējuši iepriekšējās septiņās turnīra spēlēs pēc kārtas, turklāt šo sēriju 18.oktobrī uzsāka ar panākumu tieši pret "Saldus" komandu, kad viesos bija pārāki ar 83:62. Tikmēr "Saldus" komanda šosezon uzvarējusi tikai reizi, sezonu iepriekš atklājot ar septiņiem zaudējumiem pēc kārtas.

Savukārt citā mačā šosezon ļoti sekmīgi spēlējošie "Liepāja"/"Triobet" basketbolisti izbraukumā ar 86:62 (21:16, 22:17, 23:15, 20:14) bez lielām problēmām pieveica citu pastarīti "Latvijas Universitāti" (LU).

Liepājas kluba sastāvā 15 punktus guva Jānis Antrops, bet 14 pievienoja Mareks Jurevičus. Savukārt LU sastāvā ar 14 punktiem atzīmējās Visvaldis Bikše.

LU komanda svētdien ar uzvaru pār "Valmieru" pārtrauca deviņu zaudējumu sēriju un tika pie sava pirmā panākuma šosezon. Savukārt liepājnieki uzvarējuši iepriekšējās trīs spēlēs pēc kārtas, pārspējot arī valsts čempionvienību "Ventspils".

Abu komandu pirmajā šīs sezonas tikšanās reizē 12.oktobrī Liepājas klubs uzvarēja savā laukumā ar 86:56.

Turnīra kopvērtējumā līderpozīcijā ar divās spēlēs izcīnītiem diviem panākumiem atrodas Latvijas vicečempioni "VEF Rīga", kamēr valsts čempioni "Ventspils" ar sešām uzvarām septiņās spēlēs ir otrie. "Liepāja"/"Triobet" ar desmit panākumiem 12 mačos ieņem trešo vietu, bet ar astoņām uzvarām seko "Jūrmala"/"Fēnikss", bet septiņi panākumi desmit mačos ir "Barons"/LDz. Tikmēr "Jēkabpils" tikusi pie tikpat panākumiem 11 cīņās.

"Jelgava" ar četrām uzvarām 12 mačos atrodama septītajā vietā, apsteidzot "Valmieru", kuras rēķinā ir trīs panākumi 11 cīņās. Tikmēr "Saldus" un LU kontā ir pa vienam panākumam attiecīgi 11 spēlēs.

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlases bāzes komanda, ko iepriekš sauca "LMT Basketbola akadēmija", jaunās sezonas LBL turnīrā plāno iesaistīties vien pēc Jaungada. Pašlaik komandai nav atrasts sponsors, bet ieplānoto divu apļu vietā tā no 2015.gada janvāra varētu sacensties tikai vienā aplī. Līdz šīs situācijas atrisinājumam LBL turnīrā turpinās spēlēt desmit komandas.

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies četras reizes. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas. Par trešo vietu cīņas ritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērijā - līdz četrām.

Pagājušās sezonas "Aldaris" LBL finālā "Ventspils" ar 4-1 pārspēja "VEF Rīga", valsts čempionu titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Savukārt pie bronzas medaļām tika "Jēkabpils" basketbolisti, izcīnot pirmās godalgas kluba pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!