Foto: F64

"Jūrmala"/"Fēnikss" komanda "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē sestdien Igaunijā ar rezultātu 70:60 (17:15, 20:14, 24:6, 15:19) pārspēja "Valka"/"Valga" komandu, pārtraucot sešu zaudējumu sēriju.

Jūrmalas komandā ar 19 punktiem, deviņām rezultatīvām piespēlēm un astoņām izprovocētām piezīmēm izcēlās Edgars Jeromanovs, bet 14 punkti un 11 atlēkušās bumbas Viktoram Iļjinam.

Savukārt laukuma saimniekus no zaudējuma neglāba Ivara Riharda Žvīgura 24 punkti, 12 atlēkušās bumbas un deviņas izprovocētas piezīmes.

Pirmajā puslaikā mačs ritēja līdzīgā cīņā, bet pirms došanās pārtraukumā laukuma saimnieki ieguva četru punktu pārsvaru (35:31). Tiesa, trešajā ceturksnī jūrmalnieki neļāva pretiniekiem iemest vairāk par sešiem punktiem, kā rezultātā ieguva vairāk nekā desmit punktu pārsvaru. Pusotru minūti pirms pamatlaika beigām "Valka"/"Valga" pietuvojās līdz mīnus četriem punktiem (60:64), taču "Jūrmala"/"Fēnikss" nosargāja vadību un svinēja uzvaru.

Abas komandas šosezon turnīrā ir zem 50% uzvaru un zaudējumu bilances. Apvienotā Latvijas un Igaunijas komanda zaudējusi četros LBL mačos pēc kārtas un iepriekšējā duelī vēl tikai trešdien ar 81:91 zaudēja valsts čempionei "Valmiera"/ORDO.

Tikmēr Igaunijas čempionātā robežpilsētas komanda ar 18 mačos guvusi tikai sešas uzvaras un ieņem sesto vietu.

Savukārt "Jūrmala"/"Fēnikss" pirms sestdienas mača bija cietusi zaudējumus sešās LBL spēlēs pēc kārtas, turklāt trešdien ar 67:69 piekāpās arī sacensību pastarītei "Latvijas Universitāte". Pašlaik vienība ir pozīcijā, kurā būs jācīnās par pēdējo ceļazīmi uz izslēgšanas turnīru.

LBL kopvērtējuma līderpozīcijā ar 15 uzvarām 16 mačos ir "Ventspils" komanda, kurai ar deviņām uzvarām 11 spēlēs seko "VEF Rīga". Trešā ar 11 uzvarām 18 mačos ir pagājušās sezonas čempione "Valmiera"/ORDO, bet ar desmit panākumiem 17 spēlēs seko "Jēkabpils".

Uz piekto pozīciju ar deviņām uzvarām 20 dueļos pakāpusies "Jūrmala"/"Fēnikss", kam ar septiņām uzvarām 16 spēlēs seko "Barons kvartāls". Septiņas uzvaras 17 cīņās dod septīto vietu "Liepāja"/"Triobet" basketbolistiem, "Ogre"/"Kumho Tyre" ir sešas uzvaras 16 mačos un astotā pozīcija, bet "Valka"/"Valga" komanda guvusi trīs uzvaras 11 mačos. Savukārt turnīra tabulu ar trim uzvarām 18 spēlēs noslēdz "Latvijas Universitāte".

"VEF Rīga", kas spēlē arī VTB Vienotajā līgā, un "Valka"/"Valga", kas piedalās arī Igaunijas čempionātā, LBL pamatturnīrā spēlēs divus apļus, aizvadot pa 18 spēlēm katra, bet astoņas citas komandas - arī FIBA Čempionu līgas dalībniece "Ventspils" - savā starpā spēlēs četrus apļus, katrai no šīm komandām aizvadot pa 32 spēlēm.

LBL pamatturnīrs ilgs līdz aprīļa vidum. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!