Foto: DELFI.ee

"Jūrmalas" komanda "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) bronzas sērijas pirmajā mačā piektdien savā laukumā ar rezultātu 77:71 (21:25, 15:15, 20:15, 21:16) uzvarēja "Ogri".

Sērijā līdz vienas komandas trim uzvarām "Jūrmala" izvirzījusies vadībā ar 1-0. Nākamais mačs notiks svētdien Ogrē, bet trešā cīņa paredzēt 23.maijā Jūrmalā.

Jūrmalniekiem rezultatīvākais ar 21 punktu bija Uģis Pinete, 15 punkti un septiņas atlēkušās bumbas bija Denisam Krestiņinam, 11 punktus guva Ivars Rihards Žvīgurs, bet ar desmit punktiem atzīmējās Edgars Jeromanovs.

Tikmēr Ogres komandai 16 punktus guva Jānis Pozņaks, kamēr ar 11 punktiem izcēlās Guntis Sīpoliņš.

Spēles sākumā aktīvāki bija viesi, kuri ātri iekrāja septiņu punktu pārsvaru, kuru gan tikpat žigli izsēja. Tiesa, pirmā ceturkšņa beigās "Ogre" atguva vadību un pēc pirmā nogriežņa bija vadībā ar 25:21. Otrajā ceturtdaļā ogrēnieši saglabāja vadību un pietuvojās desmit punktu pārsvaram, bet lielajā pārtraukumā komandas devās, rezultāta tablo vēstot 40:36 viesu labā.

Trešās ceturtdaļas gaitā "Jūrmala" pakāpeniski centās atspēlēties un divas minūtes pirms ceturkšņa beigām Uģis Pinete ar tālmetienu izvirzīja mājiniekus vadībā (54:52). Pēc tam "Jūrmalas" basketbolisti panāca četru punktu pārsvaru, bet ceturtās ceturtdaļas sākumā - jau plus septiņus punktus. Tiesa, jau trešdaļas ceturtajā minūtē Jānis Pozņaks atguva viesiem vadību (65:64).

Uz to ar tālmetienu atbildēja Ervīns Jonāts, un, viesiem vairāk nekā trīs minūtes neiekarojot grozu, "Jūrmala" iekrāja sešu punktu pārsvaru (71:65). "Ogrei" nesalaužot cīņas gaitu, "Jūrmala" svinēja uzvaru ar 77:71.

Pirms tam LBL pusfinālā "Jūrmala" pārliecinoši ar 0-3 piekāpās pašreizējajiem Latvijas čempioniem "VEF Rīga", kamēr "Ogre" ar 1-3 atzina "Ventspils" pārākumu. Finālsērija, kas ilgs līdz četrām uzvarām, sāksies sestdien.

Jūrmalas komanda bronzas sērijā piedalās otro reizi. Pirmajā piegājienā 2014.gadā ar 1-3 tika zaudēts "Jēkabpilij". Savukārt Ogre kļuvusi par 11.Latvijas pilsētu, kuras basketbolisti piedalās valsts čempionāta bronzas sērijā.

Šīs sezonas regulārajā čempionātā savstarpējo spēļu bilance bija 3-1 "Jūrmalas" labā, tomēr maču rezultāti liecināja par spēku līdzsvaru, ko galotnē izjaukušas tikai sīkas nianses - 86:83, 85:82, 88:86 un 81:82.

Bronzas šerijā 18 reižu uzvarējusi komanda, kas pamatturnīrā finišējusi augstākā vietā, bet septiņos gadījumos virsroku guvusi komanda, kas bijusi zemākā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!