Latvijas komanda "Jūrmala" otrdien nodrošināja uzvaru Baltijas Basketbola līgā (BBL) A apakšgrupā, kamēr "Ogre" B apakšgrupā palika trešā, tikai par divu punktu tiesu atpaliekot no otrās vietas.

Jūrmalas basketbolisti BBL ceturtdaļfinālā tiksies ar Tallinas "Kalev"/TLU, kamēr "Ogre" spēkosies ar "Šiauliai" vienību. Izslēgšanas turnīrā uzvarētājas tiks noskaidrotas divu spēļu summā.

"Jūrmala" savā laukumā ar rezultātu 90:57 (25:16, 11:14, 28:11, 26:16) apspēlēja Baltkrievijas komandu Minskas "Cmoki", kas BBL startē ar otro sastāvu.

Savukārt "Ogre" ar rezultātu 89:85 (28:28, 22:15, 18:17, 21:25) uzvarēja "Tartu Universitāti". Abām komandām bija vienāda uzvaru un zaudējumu bilance, taču pirmajā mačā Igaunijas klubs uzvarēja ar sešu punktu pārsvaru, tādējādi B apakšgrupā ieņēma otro vietu, kamēr latvieši palika trešie.

Jūrmalniekiem rezultatīvākais ar 20 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām bija Ivars Rihards Žvīgurs, kamēr 16 punktus iemeta Haralds Kārlis, bet 13 punktus iemeta Mārcis Saulītis.

Jūrmalas basketbolisti kopš novembra sākuma 19 "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) un BBL spēlēs cietuši tikai divus zaudējumus. "Jūrmala" pirms divām nedēļām cieta pirmo zaudējumu šīs sezonas BBL turnīrā, cīņā par līderpozīcijas saglabāšanu A apakšgrupā ar rezultātu 83:87 piekāpjoties "Šiauliai" komandai. Tiesa, savstarpējos mačos ar Šauļu vienību tika saglabāta pozitīva bilance, tādējādi Jūrmalas klubs šodien atgriezās apakšgrupas līderpozīcijā.

Turpretī "Cmoki" savu šosezon vienīgo uzvaru BBL izcīnīja pirms divām nedēļām, kad viesos ar rezultātu 89:84 pārspēja "Port of Parnu" vienību.

Abas komandas iepriekšējo un pirmo reizi BBL tikās pirms diviem mēnešiem, kad jūrmalnieki svinēja uzvaru ar 70:56.

Savukārt Ogrē notikušajā duelī mājiniekiem rezultatīvākais ar 22 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām bija Jānis Pozņaks, kamēr pa 16 punktiem guva Gints Antrops un Roberts Niedra.

"Ogres" komandai gadu mijā bija četru zaudējumu sērija, bet nākamajās astoņās spēlēs izcīnītas piecas uzvaras, no kurām trīs gūtas BBL ietvaros. Savukārt Tartu vienībai pagājušajā nedēļā pārtrūka septiņu uzvaru sērija, Igaunijas čempionāta mačā piekāpjoties citai BBL komandai TTU.

Abu komandu iepriekšējā duelī BBL oktobrī Ogres vienība cieta zaudējumu ar rezultātu 64:70, bet otrdien neizdevās atspēlēt sešu punktu deficītu, tādējādi kopvērtējumā augstāk ir Tartu klubs.

Tāpat šodien Artūra Ausēja pārstāvētā Pasvāles "Pieno žvaigždes" viesos ar rezultātu 98:77 (22:17, 19:19, 31:21, 26:20) pārspēja Tallinas "Kalev"/TLU.

Ausējs šajā mačā laukumā pavadīja 16 minūtes un 47 sekundes, gūstot piecus punktus. Viņš realizēja vienu no pieciem tālmetieniem un savus abus soda metienus, bet aizmeta garām vienīgo divpunktu metienu.

Tāpat latviešu basketbolists izcīnīja divas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli un tika pie diviem efektivitātes koeficienta punktiem.

"Pieno žvaigždes" ceturtdaļfinālā spēkosies ar "Port of Parnu" basketbolistiem, kamēr "Tartu Universitāte" duelēsies ar Raplas "AVIS Utilitas".

Jau vēstīts, ka Lietuvas komanda Prienu-Birštonas "Vytautas", kas ir iepriekšējās sezonas BBL čempione, pēc amerikāņu brāļu Bolu pievienošanās atteicās no dalības Baltijas līgā un tās rezultāti tika anulēti.

A apakšgrupas pārrēķinātajā kopvērtējumā pa deviņām uzvarām desmit spēlēs bija "Jūrmalas" un "Šiauliai" komandām, bet Latvijas vienībai bija labāka bilance savstarpējos mačos. Piecas uzvaras desmit spēlēs ir Raplas "AVIS Utilitas", bet trīs panākumus izcīnījusi "Port of Parnu" komanda. Divi panākumi deviņās cīņās ir "Betsafe"/"Liepāja" spēlētājiem, savukārt tabulu ar vienu uzvaru deviņos dueļos noslēdz Minskas "Cmoki" no Baltkrievijas, kas turnīrā spēlē ar otro sastāvu.

B apakšgrupā ar desmit uzvarām 11 spēlēs uzvaru nodrošinājusi "Pieno žvaigždes", pa astoņām uzvarām 12 mačos ir "Tartu Universitātei" un "Ogrei", bet septiņi panākumi ir "Kalev"/TLU komandai. Tikmēr trīs uzvaras 11 un 12 spēlēs ir attiecīgi TTU un "Valmiera"/ORDO komandām, bet Atirau "Barsi" vienība no Kazahstānas guvusi divas uzvaras 12 dueļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!