Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kā pirmā Eiropas sieviešu basketbola čempionāta finālā iekļuvusi Spānija, kas piektdien ar rezultātu 88:69 (19:7, 29:21, 21:14,19:27) pieveica Serbijas valstsvienību.

Jau ar spēles pirmajām minūtēm spānietes izvirzījās vadībā, neatdodot vadības grožus ne uz mirkli. Pirmo ceturtdaļu Spānijas valstsvienībai izdevās noslēgt ar 12 punktu pārsvaru, bet otrajā ceturtdaļā izdevās pat sasniegt 23 punktu pārsvaru (46:23). Cīņas otrajā pusē spānietes pārliecinoši turpināja kontrolēt cīņas gaitu, līdz uzvarēja ar graujošu rezultātu - 88:69.

Rezultatīvākā uzvarētājām bija Sančo Litla, kuras kontā ne vien 22 gūti punkti, bet arī 11 atlēkušās bumbas. Savukārt Kristina Ouvina pretinieču grozā sameta 19 punktus.

Tikmēr Serbijas izlases rindās pa 15 punktiem guva Jovanna Rada un Dajana Butulija.

Otrs finālists tiks noskaidrots piektdienas vakarā, kad savā starpā sacentīsies mājinieces Francijas izlase un Eiropas vicečempiones Turcija.

Fināls, tāpat kā cīņa par trešo vietu, tiks aizvadīts svētdien.

Kā ziņots, sestdien cīņu par piekto vietu čempionātā izspēlēs Čehija un Baltkrievija, kas pirms tam apspēlēja attiecīgi Itāliju (72:68) un Zviedriju (69:48).

Jau vēstīts, ka ceturtdaļfinālā Serbijas valstsvienība, pateicoties iespaidīgam izrāvienam pēdējās minūtēs, ar rezultātu 85:79 pieveica Itāliju, bet Spānija ar 75:58 pārliecinoši uzveica Čehiju.

Savukārt Francija spraigā cīņā tika galā ar Zviedriju - 87:83, bet Turcija nolika uz lāpstiņām baltkrievietes ar rezultātu 55:41.

Jau vēstīts, ka otrā posma E apakšgrupā uzvaru ar pieciem panākumiem piecās spēlēs izcīnīja Spānija, kurai ar četrām uzvarām sekoja Turcija. Trešo vietu ar trim uzvarām ieņēma Itālija, kurai ar diviem panākumiem sekoja Zviedrija. Pie vienas uzvaras tika Melnkalne, bet tikai neveiksmes cieta Slovākija.

Savukārt F grupā piecas uzvaras bija Francijai, pie trim panākumiem tika Serbija, kas otro posmu iesāka bez uzvarām, un Baltkrievija, bet pa divām uzvarām bija Čehijai un Lielbritānijai. Tikmēr piecas neveiksmes piedzīvoja Horvātija.

Zīmīgi, ka salīdzinājumā ar iepriekšējo Eiropas čempionātu, ceturtdaļfinālu atkal sasniegusi vien Turcija, Francija un Čehija, savukārt Krievijai, Horvātijai, Melnkalnei, Lietuvai un Latvijai tas šoreiz nav izdevies.

Kā ziņots, Latvijas izlase pirmā posma C apakšgrupā piedzīvoja zaudējumus pret Franciju, Lielbritāniju un Serbiju, noslēdzot dalību sacensībās jau pēc trim spēlēm. Pēc tam trīs labākās šīs grupas komandas apvienojās ar pirmajām trim D grupas vienībām, līdzi ņemot savstarpējo spēļu rezultātus, un izveidoja F apakšgrupu.

Savukārt A un B grupu spēcīgākās komandas sacentās E apakšgrupā. Izslēgšanas spēlēm kvalificējās abu otrā posma grupu četras labākās komandas.

Jau vēstīts, ka pirmo posmu bez Latvijas, Ukrainas un Lietuvas nepārvarēja arī iepriekšējo sešu Eiropas čempionātu finālos spēlējusī Krievijas izlase.

Sacensības risināsies no 15. līdz 30.jūnijam. Apakšgrupu turnīrā komandas sacentās Trēlazē un Vānā, otrajā posmā tās tikās Vandē un Lillē, bet izslēgšanas mači notiek Oršī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!