Foto: F64
"SynotTip" Latvijas futbola virslīgas klubu "Riga" pēc abpusējas vienošanās pametis savulaik UEFA Eiropas līgas fināla dalībnieks Valērijs Fedorčuks no Ukrainas, kā arī vēl divi spēlētāji, pavēstījusi komanda.

Komandu atstājis arī otrs ukraiņu futbolists Sergejs Zaginailovs un aizsargs Viktors Litvinskis, kurš šo sezonu turpinās citā Latvijas augstākās līgas komandā "Jelgava".

Pašlaik 29 gadus vecais Fedorčuks "Riga" pievienojās pirms šīs sezonas. Centra pussargs Rīgas komandas sastāvā nospēlēja septiņas spēles un izcēlās ar vienu vārtu guvumu, nodrošinot 1:0 minimālu uzvaru pirmā apļa spēlē pret "Jelgavu". Fedorčuks nopelnīja arī divas dzeltenās kartītes.

Vēl 2015.gadā Fedorčuks spēlēja UEFA Eiropas līgas finālā Ukrainas kluba Dņepropetrovskas "Dņipro" sastāvā, ar 2:3 zaudējot Spānijas klubam "Sevilla". Tāpat viņš pārstāvējis arī Ukrainas U-21 izlasi un bijis pieaugušo valstsvienības rindās 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm, bet laukumā šīs komandas sastāvā tā arī nav devies.

Tikmēr 27 gadus vecais Zaginailovs "Riga" sastāvu papildināja šīs sezonas sākumā, paspējot laukumā iziet piecās spēlēs. Viņš guva divus vārtus graujošā uzvarā ar rezultātu 6:1 pret turnīra pastarīti "Valmiera Glass"/"Vidzemes augstskola" (ViA). Līdz šim karjerā ukrainis bija spēlējis Ukrainas, Baltkrievijas un Moldovas čempionātos.

Savukārt 22 gadus vecais Viktors Litvinskis Rīgas komandas rindās bija otro sezonu pēc kārtas. Iepriekšējā sezonā Litvinskis laukumā devās 12 spēlēs, bet šosezon zaudēja konkurenci par vietu sastāvā un aizvadīja tikai vienu spēli. Sezonas atlikušajā daļā labās malas aizsargs pārstāvēs citu "SynotTip" virslīgas vienību "Jelgava", kurā uzspēlēja arī 2016.gadā.

Sacensību kopvērtējumā pēc 12 mačiem "Riga" ierindojas piektajā vietā astoņu komandu konkurencē ar 22 punktiem, kamēr "Jelgava" ieņem sesto vietu ar astoņiem punktiem. Sacensību līdere ir cita Rīgas vienība RFS, kas sakrājusi 31 punktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!