"Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) pusfināla sērijas pirmajā spēlē ceturtdien Igaunijas čempione Tallinas "Kalev/Cramo" ar rezultātu 94:88 (24:20, 27:17, 18:26, 25:25) mājās apspēlēja Prieņu-Birštonas "Vytautas" komandu no Lietuvas.

Pirmo puslaiku "Kalev/Cramo" komanda noslēdza ar 14 punktu vadību, tomēr ceturtās ceturtdaļas pirmajā uzbrukumā "Vytautas" pietuvojās līdz trim punktiem. Pēc tam gan mājinieki atjaunoja daudz lielāku pārsvaru un vēl divas minūtes pirms pamatlaika beigām bija vadībā ar desmit punktiem, tomēr pēdējos uzbrukumos lietuvieši nedaudz pietuvojās.

Uzvarētājiem pa 17 punktiem iemeta Eriks Kēduss un serbs Branko Mirkovičs, kuram bija arī septiņas rezultatīvas piespēles, bet pa 16 punktiem guva amerikānis Sedriks Simonss un baltkrievu uzbrucējs Vitālijs Ļutičs.

Tikmēr "Vytautas" rindās 24 punktus sameta kādreizējais "VEF Rīga" basketbolists Toms Delininkaitis.

Vēstīts, ka otra pusfināla pāra pirmajā spēlē otrdien Igaunijas čempionāta līdere TU/"Rock" savā laukumā nospēlēja neizšķirti 88:88 ar Lietuvas vienību Pasvāles "Pieno žvaigždes".

BBL izslēgšanas turnīrā visās kārtās uzvarētāji tiek noskaidroti divu spēļu summā, bet pusfināla atbildes spēles notiks nākamnedēļ.

Kā zināms, ceturtdaļfinālā bija iekļuvušas Latvijas komandas "Barons kvartāls", "Valmiera/ORDO" un "Liepāja"/"Triobet", tomēr visas savos pāros piedzīvoja zaudējumus. Šī ir pirmā reize kopš 2014. gada, kad BBL pusfināls palicis bez Latvijas līdzdalības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!