Foto: LETA

Pieredzējušais centra uzbrucējs Kaspars Kambala, kurš šosezon pievienojies "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas klubam "Barons/LDz" atzinis, ka ir apmierināts ar gaisotni komandā un pauda prieku, ka pēc ilgiem gadiem Ziemassvētkus varēs nosvinēt mājās, vēsta aģentūra LETA.

Kā zināms, septembrī tik apaziņots, ka Latvijā pazīstamie basketbolisti Kristaps Valters un Kambala, kā arī Ernests Kalve un Gatis Jahovičs papildinās nu jau pārdēvētās "Barons/LDz" vienības rindas.  Kambala lielu daļu savas basketbolista karjeras pavadījis Turcijā, bet Latvijā nebija spēlējis 19 gadus.

"Ir patīkami atgriezties Latvijā, turklāt Turcija nav mana dzimtene un mājas. Neesmu ilgus gadus bijis mājās, tāpēc beidzot šeit varēšu svinēt Ziemassvētkus," saka 35 gadus vecais Kambala. "Neatceros, kad ziemas saulgriežus pēdējo reizi būtu pavadījis Latvijā. Turcija ir musulmaņu valsts, un tur paražas ir citādākas. Madridē Ziemassvētki bija, arī Krievijā, taču tur šie svētki ir citā laikā. Tas nav tas."

"Latvijā pārsvarā ir mazi spēlētāji, tāpēc nācās pie tā pierast," atklāja "Barons"/LDz centra uzbrucējs. "Basketbols ir basketbols, taču man patīk spēlēt pret lielākiem spēlētājiem."

Atbildot uz jautājumu, vai ārzemēs starp lielākiem spēlētājiem Kambala esot juties ērti, basketbolists atbildēja ar humoru. "Es visur jūtos kā zivs ūdenī."

Kambala pauda pārsteigumu par to, cik saliedēts ir "Barons"/LDz kluba kolektīvs. "Sarunājamies viens ar otru, un jaunie mani paklausa. Pa laukumu skraidot, nebļaustos, tam ir domāts treneris. Spēlē ir svarīgi, lai tev ir labs kontakts ar komandas biedriem - jo lielāka ir pieredze, jo vairāk vari pateikt."

"Komandā ir lieliska atmosfēra, taču nevēlos to salīdzināt ar nevienu no iepriekšējiem klubiem. Pieaugušā vecumā nekad neesmu spēlējis Latvijas vienībā. Klubā ir jauni un ambiciozi puiši, kuriem patīk spēlēt basketbolu. Ir prieks, ka varu ar komandas biedriem runāt latviski," gandarījumu pauda Kambala.

Kambala Latvijas čempionātā iepriekšējo reizi spēlēja 1994./95.gada sezonā, bet šīs sezonas LBL turnīra septiņās spēlēs caurmērā guvis 13,4 punktus un izcīnījis 4,7 atlēkušās bumbas. Tikmēr Baltijas Basketbola līgas (BBL) turnīra ietvaros viņš trīs cīņu laikā vidēji iemetis 10,3 punktus un izcīnījis 6,3 bumbas zem groziem.

Kambala iepriekšējo sezonu aizvadīja Turcijas otrās līgas komandā Ankaras "DSI Era".

Latvijas izlasē Kambala piedalījies trijos Eiropas čempionāta finālturnīros, bet pēc skandalozā 2009.gada Eiropas čempionāta viņš nav ticis iekļauts valstsvienības kandidātu sarakstā.

Šajā sezonā "Barons"/LDz komanda LBL guvusi piecus panākumus septiņās spēlēs, kas tai turnīra kopvērtējumā ļauj ieņemt ceturto vietu. Tikmēr BBL turnīrā klubs ticis pie viena panākuma trīs mačos un ieņem ceturto vietu A apakšgrupā.

Pagājušās sezonas LBL turnīru "Barons kvartāls" noslēdza septītajā vietā, paliekot ārpus izslēgšanas spēļu turnīra, bet BBL netika tālāk par astotdaļfinālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!