Foto: DELFI

Ar kārtējo veiksmīgo individuālo sniegumu Turcijas otrās līgas čempionāta spēlē sestdien izcēlās latviešu basketbolists Kaspars Kambala, bet viņa pārstāvētā "Pl Koleji" komanda ar 78:71 savā laukumā uzvarēja "Trabzonspor" vienību.

Šī bija "Pl Koleji" komandas pēdējā spēle šīs sezonas čempionātā.

Kambala laukumā pavadīja 38 minūtes un 17 sekundes, kuru laikā guva 33 punktus un kļuva par visa mačā rezultatīvāko spēlētāju. Viņš realizēja 12 no 20 divpunktu metieniem un deviņus no 11 soda metieniem.

Vēl latvieša kontā septiņas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle un trīs piezīmes.

Jāizceļ, ka 17 komandā aizvadītajās spēlēs Kambala 13 reizes tika pie "double-double".

Pats Kambala sociālajos tīklos internetā atklājis, ka komandu skārušas finansiālas problēmas, kā rezultātā basketbolistiem netiek izmaksāta alga. Reaģējot uz šādu situāciju, vienības spēlētāji aizpagājušajā nedēļā bija pieteikuši streiku, atsakoties piedalīties treniņos.

Šīs sezonas 34 spēlēs "Pl Koleji" komanda izcīnīja 15 uzvaras, kas kopvērtējumā ļāva ieņemt 13.vietu 18 vienību konkurencē.

Pagājušajā sezonā 34 gadus vecais Kambala pārstāvēja Turcijas komandu Ankaras "Turk Telekom", bet šosezon viņš līdz pat janvāra otrajai pusei bija bez kluba.

Turcijā viņš savas karjeras laikā pārstāvējis arī "Efes Pilsen" un "Aliaga Petkim".

Latvijas izlasē Kambala piedalījies trijos Eiropas čempionāta finālturnīros, bet pēdējos gados viņš nav ticis iekļauts valstsvienības kandidātu sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!