FIBA Izaicinājuma kausa basketbola turnīra piektās kārtas spēlē otrdien 16 punktus guva Latvijas centra spēlētājs Kaspars Kambala, taču viņa pārstāvētā Turcijas komanda Ankaras "Turk Telekom" ar rezultātu 81:94 (16:24, 25:21, 17:25, 23:24) piekāpās Vācijas komandai Bonnas "Telekom Baskets".

Šajā mačā Kambala laukumā pavadīja 20 minūtes, kuru laikā viņš realizēja piecus no astoņiem divpunktu metieniem un sešus no septiņiem soda metieniem, kļūstot par savas komandas otro rezultatīvāko spēlētāju. Vēl latvieša kontā trīs atlēkušās bumbas, pa vienai piespēlei un pārtvertai bumbai, izprovocēti pieci noteikumu pārkāpumi, piecas kļūdas un četras personīgās piezīmes.

“Turk Telekom” komandā rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Ali Karadeniss, bet uzvarētājiem 26 punktus sameta Zvonko Buljans.

G grupas kopvērtējumā "Turk Telekom" ar divām uzvarām piecās spēlēs ir trešajā pozīcijā, bet ceturtajā vietā esošajai "Telekom Baskets" ir tāda pati bilance.

Citā mačā Kipras komanda Nikosijas "Keravnos", kurā spēlē latviešu spēka uzbrucējs Pāvels Veselovs, savā laukumā ar rezultātu 67:70 (20:16, 20:20, 10:16, 17:18) zaudēja Francijas vienībai Po "Elan Bearnais".

Veselovs laukumā pavadīja 28 minūtes, kuru laikā guva astoņus punktus, realizējot četrus no pieciem izpildītajiem divpunktu metieniem, bet grozam garām raidot divus soda metienus. Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, izdarīja vienu piespēli un izprovocēja divus noteikumu pārkāpumus.

“Keravnos” komandā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Viljamss Hatčers, bet "Elan Bearnais” vienībā 20 punktus sameta Tedijs Gibsons.

H grupas kopvērtējumā "Keravnos" ar divām uzvarām piecās spēlēs ir trešajā pozīcijā.

Visbeidzot Latvijas saspēles vadītāja Edgara Jeromanova pārstāvētā Zviedrijas komanda Norčēpingas "Dolphins" ar rezultātu 78:108 (14:30, 20:24, 16:22, 28:32) izbraukumā pārliecinoši piekāpās Nitras "Bemaco" no Slovākijas.

Jeromanovs šajā cīņā laukumā pavadīja vien 14 minūtes, kuru laikā izcēlās ar četriem punktiem, realizējot vienu no trijiem izpildītajiem divpunktu metieniem un abus soda metienus. Vēl latviešu saspēles vadītājs izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pārtvēra trīs bumbas, reizi rezultatīvi piespēlēja, kā arīpieļāva trīs kļūdas, izprovocēja trīs noteikumu pārkāpumus un pats nopelnīja trīs piezīmes.

“Dolphins” rindās rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Silvestrs Sīns, bet uzvarētājiem 32 punktus sameta Mamadi Diane.
A grupas kopvērtējumā "Dolphins" ir viena uzvara piecos mačos un viņiem vairs nav cerību kvalificēties nākamajai kārtai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!