Astoņus punktus FIBA Izaicinājuma kausa spēlē otrdien guva Latvijas centra spēlētājs Kaspars Kambala, palīdzot viņa pārstāvētajai Turcijas komandai "Turk Telekom" izbraukumā pārspēt citu Turcijas vienību Karšijakas "Pinar".

"Turk Telekom" vienība ar rezultātu 83:81 (20:21, 18:23, 23:19, 22:18) pārspēja "Pinar" basketbolistus.

Kambala šajā mačā laukumā pavadīja 21 minūti, kuru laikā guva astoņu punktus, realizējot trīs no četriem divpunktu metieniem un abus soda metienus. Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, izprovocēja četrus noteikumu pārkāpumus, kā arī pieļāva vienu kļūdu un nopelnīja vienu piezīmi.

Uzvarētājiem rezultatīvākais bija Dariuss Vašingtons, bet zaudētājiem 16 punktus sameta Jovo Stanojevičs.

G grupas kopvērtējumā "Turk Telekom" ar divām uzvarām četrās spēlēs pakāpās uz pirmo pozīciju.

Citā mačā zaudējumu savā laukumā piedzīvoja latviešu saspēles vadītāja Edgara Jeromanova pārstāvētā Zviedrijas komanda Norčepingas "Dolphins", kas ar rezultātu 79:119 (20:28, 20:29, 22:27, 17:35) pārliecinoši piekāpās Spānijas vienībai "Fuenlabrada".

Jeromanovs laukumā pavadīja 32 minūtes, kuru laikā guva piecus punktus, realizējot vienu no diviem divpunktu metieniem un trīs no četriem soda metieniem, bet raidīja garām visus četrus tālmetienus. Vēl latvietis izdarīja sešas rezultatīvas piespēles, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pārtvēra vienu bumbu, kā arī pieļāva četras kļūdas, izprovocēja divus noteikumu pārkāpumus un pats tika pie trīs piezīmēm.

"Dolphins" labā 17 punktus guva Endrjū Mičels, bet "Fuenlabrada" vienībā rezultatīvākais bija Havjērs Vega, kurš guva 25 punktus.

A grupas kopvērtējumā "Dolphins" ar vienu uzvaru četrās spēlēs ir ceturtajā pozīcijā.

Tikmēr Kipras komanda Nikosijas "Keravnos" bez latvieša Pāvela Veselova sastāvā izbraukumā ar rezultātu 75:93 (20:30, 22:15, 19:27, 14:21) piekāpās vācu Artlandas "Dragons".

H apakšgrupā "Keravnos" ar divām uzvarām četrās spēlēs ir trešajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!