Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) turku centra spēlētājs Eness Kanters pirmdien izplatījis video, kurā izaicina Lebronu Džeimsu noslēgt līgumu ar Ņujorkas "Knicks" pēc tam, kad Klīvlendas "Cavaliers" zvaigzne kļūs par brīvo aģentu.

Novembrī pēc "Cavaliers" uzvaras pār "Knicks" Ņujorkas komandas laukumā Džeimss sociālajā vietnē "Instagram" publicēja foto, kurā viņš stāv uz pretinieku vienības logo, pasludinot sevi par Ņujorkas karali.

Džeimsa bravūrīgais žests turpinājās ar viņa un Kantera asu vārdu apmaiņu ar sociālo tīklu un mediju starpniecību.

"Cilvēki joprojām strīdas, kurš ir Ņujorkas karalis... Hei, Lebron, tu patiešām gribi būt Ņujorkas karalis? Nāc un pierādi to. Uz tikšanos 1.jūlijā, brāli. Lai veicas," video pauž Kanters.

"Knicks" komandas līderis ir latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis, kuram sezonu pabeigt liedza ceļgala savainojums. Kanters iepriekš bija sacījis, ka Ņujorkas karaļa tituls jau pienākas Porziņģm.

Džeimsam šovasar beidzas viņa pašreizējais līgums ar "Cavaliers", līdz ar to virmo baumas, ka līgas zvaigzne varētu mainīt komandu. Lai varētu slēgt līgumu ar Džeimsu un iekļautos algu griestos, "Knicks" būtu jāslēdz mazāki līgumi ar citiem spēlētājiem, tajā skaitā Kanteru.

Tuvojoties vasarai, vairākās ASV pilsētās parādījušās reklāmas ar aicinājumiem Džeimsam mainīt komandu. Klīvlendā parādījušies pamudinājumi viņu palikt, bet Losandželosā, Filadelfijā un Portlendā - viņam pārietu uz citu vienību.

"Knicks" šosezon ar 28 uzvarām 82 spēlēs Austrumu konferencē ieņēma 11.vietu, jau piekto gadu pēc kārtas neiekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet uzreiz pēc sezonas pēdējā mača no komandas galvenā trenera amata tika atlaists Džefs Hornačeks, kura vietā pirmdien stājās Deivids Fizdeils. Tikmēr komandas lielākajai zvaigznei Porziņģim februārī vienā no mačiem plīsa ceļgala krusteniskās saites, tāpēc laukumā viņš varētu atgriezties tikai gada beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!