Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Kārlis Muižnieks pēc otrdienas pārbaudes mača, kurā viņa vadītā komanda Rīgā ar 80:62 uzvarēja Īriju, norādīja, ka vēlējies, lai valstsvienība būtu spēlējusi labāk.

"Kopumā pēc veiksmīgā sākuma spēle tik veiksmīga neizvērtās," pēcspēles preses konferencē sacīja Muižnieks. "Īri ir augumā raženi, spēcīgi, atlētiski, labi spēlēja zem groziem."

Kā norādīja Muižnieks, no spēlētājiem un komandas gribējies redzēt labāku sniegumu. "Bija jāspēlē agresīvāk zem pretinieku groziem," piebilda treneris. "Divas izcīnītas bumbas [zem pretinieku groza] ir par maz." Kopumā šajā mačā īri izcīnīja 42, bet latvieši - 31 atlēkušo bumbu.

Kā atzina treneris, Kaspars Kambala, kas nesen pievienojās izlasei, tikai "epizodiski nospēlēja veiksmīgi", turklāt labāk darbojies aizsardzībā nekā uzbrukumā.

Pats Kambala atklāja, ka jūtas "normāli, vēl tikai jāsaspēlējas [ar komandas biedriem]". Pēc divu gadu prombūtnes no izlases komandā īpašas atšķirības nav saskatījis, vien spēle kļuvusi ātrāka, parādījušies jauni basketbolisti un jauns galvenais treneris.

Otrdienas mača pretiniekus gan Kambala vērtēja kā komandu, kas īpaši negatavojas spēlēm valstsvienībā. "Izlase viņiem ir labs laika pavadīšanas veids," piebilda uzbrucējs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!