Foto: F64

Latvijas basketbola izlases spēka uzbrucējs Kaspars Bērziņš beidzot atradis klubu un diezgan negaidīti pievienojies vienai no VTB Vienotās basketbola līgas līdervienībām Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", vēsta portāls "eurohoops.net".

Līdz šim šajā sezonā Bērziņš bija bez komandas. Viņš divos mačos uzspēlēja "Olybet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) komandā "Ogre/Kumho Tyre", vidēji gūstot 11 punktus un izcīnot 5,5 atlēkušās bumbas. Atlikušo laiku viņš bija bez augsta līmeņa spēļu prakses.

31 gadu vecais Bērziņš pagājušo sezonu noslēdza citā Krievijas komandā Sanktpēterburgas "Zeņit", kur VTB līgā vidēji izcēlās ar 10,8 punktiem un 5,5 atlēkušajām bumbām. Vasarā viņš pārstāvēja Latvijas izlasi Rio olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, vidēji gūstot 5,7 punktus un izcīnot 5 atlēkušās bumbas.

Iepriekš Bērziņš spēlējis Latvijas komandās "Skonto", "Barons" un "VEF Rīga", Spānijas klubos "Malaga", "Fuenlabrada", "Caceres" un "Rio Natura Monbus", kā arī Krievijas komandās Samāras "Krasnije Kriļja" un "Ņižņij Novgorod".

"Lokomotiv-Kubaņ" komanda VTB līgas kopvērtējumā ar 11 uzvarām 13 spēlēs ir otrajā vietā, par vienu uzvaru atpaliekot no Maskavas CSKA. Savukārt ULEB Eiropas kausa izcīņā Krasnodaras komanda cīnās tikpat veiksmīgi, TOP 16 kārtā būdama E grupas līdervienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!