Foto: F64

Latvijas izlases basketbolists Kaspars Bērziņš joprojām nevēlas spēlēt Latvijas čempionvienībā "VEF Rīga" un griezies Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Arbitrāžas tiesā, lai lauztu līgumu ar klubu, pats sportists atklāja TV6 raidījumā "Overtime TV".

Atgādinām, jau jūlijā Bērziņš paziņoja, ka savā karjerā vēlas spert nākamo soli uz priekšu un izmēģināt spēkus kādā citā vietā, tāpēc viņš cer pamest "VEF Rīga" rindas. Arī pēc Eiropas basketbola čempionāta, kurā viņš bija svarīgs spēlētājs Latvijas izlases sastāvā, situācija nav mainījusies.

"Mans status nav zināms. Ar "VEF Rīga" mums ir tikai juridiskas attiecības. No manas puses līgums nav spēkā, bet klubs domā, ka līgums vēl ir spēkā. Tagad gaidām FIBA Arbitrāžas tiesas spriedumu, kur standartā tiek izskatīti šādi jautājumi," skaidroja basketbolists. "Nekā personīga, ne pret treneri, ne pret vadību. Es tomēr vēlos attīstīties. Trešais gads vienā komandā un ceturtais pie galvenā trenera Ramūna Butauta, bet lai attīstītos ir jāpamaina komanda."

Tāpat Bērziņš apstiprināja, ka viņam pagājušajā sezonā bijusi iespēja spēlēt spēcīgākajā Krievijas komandā Maskavas CSKA.

"VEF Rīga" komandā Bērziņš spēlē no 2010.gada. Iepriekš viņš pārstāvējis "Skonto" (2003. – 2004.) Spānijas vienību Malagas "Unicaja" (2004. – 2005.), "ASK Riga" (2005. – 2006.), "Barons LMT" (2006. – 2009.), "Fuenlabrada" (2009. – 2010.), un "Cáceres" (2010.)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!