Foto: LETA

Latvijas basketbolists Kaspars Vecvagars karjeru turpinās Polijas augstākās līgas klubā Ščecinas "King Wilki Morskie", vēsta vienība.

Saspēles vadītājs Vecvagars, kurš piektdien atzīmēs savu 25. dzimšanas dienu, iepriekšējās divas sezonas spēlēja "VEF Rīga" komandā, taču pirmajā no tām jau sākumā guva smagu traumu, līdz ar to ierindā atgriezās vien aizvadītajā sezonā. VTB Vienotajā līgā viņš vidēji guva 5,8 punktus un izcīnīja 2,1 atlēkušo bumbu, bet "OlyBet" Latvijas Basketbola līgā (LBL) viņš izcēlās ar 6,9 punktiem, 2,1 rezultatīvu piespēli un 1,1 atlēkušajām bumbām.

"Viņš joprojām ir gados jauns, bet pieredzējis spēlētājs. Vecvagars savulaik ieguva iespēju spēlēt Eiropas augstākajā līmenī, pārstāvot Kauņas "Žalgiris" komandu. Lietuvā viņš ieguva spēles minūtes un tās labi izmantoja," Vecvagaru raksturoja Ščecinas kluba galvenais treneris Mindaugs Budzinausks no Lietuvas, kurš Vecvagaru raksturoja kā labu snaiperi.

"Viņam ir liela pieredze Latvijas jauniešu izlasēs, viņš bijis savas valsts nacionālajā izlasē. Vecvagars vienmēr ir uzskatīts par vienu no daudzsološākajiem jaunajiem saspēles vadītājiem Eiropā. Viņa karjeru iespaidoja traumas, tomēr mēs klubā nolēmām, ka Vecvagars būs labs papildinājums Ščecinas klubam, jo viņam ir lieliskas prasmes, ambīcijas un viņš ir izsalcis pēc panākumiem."

Tikmēr pats basketbolists sacīja, ka lēmums pievienoties "King Wilki Morskie" bija ļoti viegls.

"Man bija iespēja tikties ar treneri Budzinausku, kurš izklāstīja savu komandas vīziju. Darīšu visu, kas ir manos spēkos, lai palīdzētu komandai gūt panākumus," klubs citē latvieti.

Pagājušajā sezonā Ščecinas klubs Polijas čempionāta augstākajā līgā pamatturnīrā bija septītajā vietā, bet izslēgšanas cīņās zaudēja jau pirmajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!