Foto: DELFI

Par Lietuvas Basketbola līgas (LKL) čempionvienību piektdien ceturto gadu pēc kārtas kļuva slavenā Kauņas "Žalgiris" komandā, kuras sastāvā ir arī latvietis Kaspars Vecvagars.

Finālsērijas sestajā spēlē "Žalgiris" savā laukumā ar 90:70 (27:17, 20:18, 19:17, 24:18) pārliecinoši apspēlēja Klaipēdas "Neptunas" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-2.

"Žalgiris" sastāvā rezultatīvākais ar 16 gūtajiem punktiem bija Martīns Pocjus, bet pa 15 punktiem pievienoja pieredzējušais Roberts Javtoks un amerikānis Džastins Dentmons.

Tikmēr "Neptunas" rindās pārliecinoši labākais ar 22 punktiem bija kādreizējais "VEF Rīga" ārējās līnijas spēlētājs Martins Mažeika.
Kā zināms, "Žalgiris" spēlētājs Vecvagars sezonas beigas izlaida smagas traumas dēļ.

Kopš 1999.gada finālā bija tikušās vienīgi "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas", tomēr šoreiz regulārajā čempionātā Kauņas vienība ieņēma vien ceturto vietu, tāpēc ar principiālajiem pretiniekiem tikās jau pusfināla sērijā, svinot uzvaru ar 2-1.

Tikmēr "Neptunas" pusfinālā pieveica Prienu "TonyBet" komandu.
Lietuvas čempionātā spējušas uzvarēt vien divas komandas - "Žalgiris" kontā tagad ir 16 tituli, bet "Lietuvos rytas" spēlētāji čempionu kausu virs galvām cēluši piecas reizes.

Kā ziņots, Lietuvas kausu basketbolā šosezon sensacionāli ieguva "TonyBet" komanda, kas pusfinālā pieveica "Žalgiris" komandu, bet finālā uzvarēja arī "Lietuvos rytas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!