Foto: AFP/Scanpix

Krievijas basketbola klubs Kazaņas "Unics" piektdien triumfēja ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā, tādejādi sasniedzot pamatsacensības.

Beļģijas pilsētā Ostendē notikušā kvalifikācijas turnīra finālmačā "Unics" ar rezultātu 88:79 (22:20, 17:33, 25:11, 24:15) pārspēja Francijas kluba Lionas "Asvel Villeurbanne" basketbolistus.

Uzvarētāju sastāvā lielisku sniegumu demonstrēja amerikāņu aizsargs Džeimss Vaits, kurš, realizējot septiņus no desmit divpunktu metieniem, guva 21 punktu, kā arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas. Savukārt "Asvel Villeurbanne" sastāvā 24 punkti un deviņas atlēkušās bumbas dāņa Dāvida Andersena rēķinā.

Pirms tam kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā "Unics" ar 90:86 uzvarēja Polijas klubu Zelona Guras "Stelmet", bet pēc tam ar 82:71 pārspēja arī Izraēlas vienību Jeruzalemes "Hapoel".

Līdz ar to ULEB Eirolīgas pamatsacensībās "Unics" spēlēs A apakšgrupā, kur tai konkurenci sastādīs arī latvieša Ainara Bagatska vadītā Krievijas komanda "Ņižņij Novgorod", Lietuvas grands Kauņas "Žalgiris", Spānijas slavenā vienība Madrides "Real", Turcijas klubs Stambulas "Anadolu Efes" un Itālijas komanda Sasāri "Dinamo".

Jau vēstīts, ka ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā piedalījās arī Latvijas vicečempioni "VEF Rīga", kas gan jau pirmajā atlases kārtā ar 53:82 pārliecinoši zaudēja pagājušās sezonas Francijas otrajai spēcīgākajai vienībai "Strasbourg".

"VEF Rīga" ULEB Eirolīgas kvalifikācijā spēkojās trešo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē.

Sezonu rīdzinieki turpinās Eiropas kausa izcīņā, kur pirmdien gaidāma apakšgrupu turnīra izloze. "VEF Rīga" un Latvijas čempioni "Ventspils" izlozē ievietoti trešajā grozā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!