Foto: F64
Par Latvijas Basketbola savienības (LBS) padomes priekšsēdētāju ievēlēts Ojārs Kehris, kurš līdz 2. februārim ir LBS prezidents.

Kā informē LBS, LBS padomes priekšsēdētāja pienākumus Kehris sāks pildīt pēc 2.februāra, kad notiks LBS prezidenta vēlēšanas. Līdzšinējais LBS padomes priekšsēdētājs Mārtiņš Bondars nolēma atkāpties sakarā ar ilgstošu atrašanos ārzemēs.

Tāpat LBS otrdien apstiprināja organizācijas 2011.gada budžetu.

2011.gadā Latvijas Basketbola savienības lielākie izaicinājumi būs pasaules U19 čempionāta noorganizēšana pienācīgi augstā līmenī, kā arī deviņu izlašu kvalitatīva sagatavošana Eiropas un pasaules čempionātiem.

Budžeta ieņēmumu daļā paredzēts valsts līdzfinansējums Ls 230 850 apmērā no sporta spēļu federācijām atvēlētajiem līdzekļiem, kuri tiks sadalīti tuvākajā laikā. LBS vēlreiz norāda, ka 2011.gadā visām sporta spēļu federācijām kopā atvēlēti Ls 422 000 – apmēram par 30% mazāk, nekā bija 2010.gadā (Ls 630 000). Tāpēc tas rosina bažas, ka var pietrūkt līdzekļu, lai komandas varētu kvalitatīvi sagatavoties lielajiem starptautiskajiem turnīriem.

Pasaules U19 čempionāta sarīkošanai Latvijas Nacionālā sporta padome atvēlējusi Ls 155 000. Čempionāta budžets ir Ls 665 000. FIBA nodrošina līdzfinansējumu 200 000 ASV dolāru apmērā, LBS nav šaubu, ka iepriekš uzņemtās saistības izpildīs Liepājas un Valmieras pašvaldības, taču skaidras atbildes pagaidām nav no Rīgas vadības. Lai pārrunātu sadarbību, pirmdien, 17.janvārī, paredzēta Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova un LBS prezidenta Ojāra Kehra tikšanās.

Padome uzdeva valdei nākamajā sēdē martā nākt klajā ar ziņojumu par budžeta izpildes gaitu, tai skaitā arī līdzekļu piesaisti pasaules čempionāta sarīkošanai.

LBS padomes sēdes dalībnieki uzklausīja prezidenta Ojāra Kehra ziņojumu par LBS darbību padomes sēžu starplaikā, valstsvienību direktora Māra Jučmaņa informāciju par sieviešu izlases gatavošanos Eiropas 2011.gada čempionātam, apstiprināja LBS pastāvīgo komisiju ziņojumus, kā arī uzklausīja informāciju par 2.februārī paredzēto LBS biedru ārkārtas pilnsapulci, kurā ievēlēs jaunu LBS prezidentu.

Saskaņā ar LBS statūtiem, padome pašreizējā sastāvā turpinās darbu līdz LBS biedru kārtējai pilnsapulcei 2011.gada septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!