Par Ķīnas basketbola izlases galveno treneri piektdien apstiprināts ASV speciālists Roberts Donevalds, paziņoja lielvalsts basketbola vadība.

Donevalds tādējādi vadīs Ķīnas izlasi šī gada pasaules basketbola čempionātā vasaras nogalē Turcijā un 2012.gada Olimpiādē Londonā.

Viņš iemantoja Ķīnas basketbola vadības uzticību pēc tam, kad aizveda šīs valsts basketbola superzvaigznei Jao Minam piederošo Šanhajas "Sharks" līdz pusfinālam Ķīnas basketbola čempionāta augstākajā līgā.

"Šis izlasei ir grūts laiks sakarā ar Mina savainojumu. Piedevām, vēl vairāki pieredzējušie spēlētāji atrodas karjeras norietā. Jādod iespēja sevi apliecināt jaunākiem spēlētājiem," paziņoja Donevalds pēc apstiprināšanas amatā.

Donevalds savulaik ir strādājis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubos Klīvlendas "Cavaliers" un Ņūorleānas "Hornets", bet aizvadītajā gadā Mins nopirka jau pieminēto "Sharks" un tieši Donevaldu uzaicināja par tās treneri.

2004.gadā Atēnu Olimpiādē Ķīnas izlase ASV trenera Dela Harisa vadībā ieguva astoto vietu un atkārtoja šo rezultātu arī 2008.gada olimpiskajās spēlēs Pekinā, kad to vadīja lietuvietis Jons Kazlausks. Savukārt Kazlauska palīgs vairākus gadus bija Latvijas izlases bijušais basketbolists un treneris Igors Miglinieks.

Pasaules čempionāts basketbolā notiks no 28.augusta līdz 12.septembrim un Ķīna pirmajā sacensību posmā spēlēs vienā apakšgrupā ar Turciju, Grieķiju, Krieviju, Kotdivuāru un Puertoriko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!