Foto: AFP/Scanpix

Par ULEB Eirolīgas turnīra basketbolā šīs sezonas vērtīgāko spēlētāju sestdien atzīts Krievijas vienību Maskavas CSKA pārstāvošais Andrejs Kiriļenko.

Tāpat Kiriļenko ieguvis balvu kā labākais aizsardzības spēlētājs un iekļauts turnīra pirmajā simboliskajā izlasē.

Kopā pirmajā simboliskajā izlasē iekļauti trīs basketbolisti, kuri svētdien dosies laukumā sacensību finālmačā - Kiriļenko un viņa komandas biedrs Nenads Krstičs, kā arī Vasilis Spanulis no Grieķijas vienības Pireju "Olympiacos".

Tāpat pirmajā simboliskajā izlasē tikuši arī citu Grieķijas komandu Atēnu "Panathinaikos" pārstāvošais pagājušās sezonas turnīra vērtīgākais basketbolists Dimitris Diamantidis un Erazems Lorbeks no Spānijas čempionvienības Barselonas "Regal".

Tikmēr otrajā simboliskajā izlasē iekļauti Bo Makkalebs (Sjēnas "Montpeaschi"), Milošs Teodosičs (CSKA), Henrijs Domerkants (Kazaņas "Unics"), Huans Karloss Navarro ("Regal") un Maiks Batists ("Panathinaikos").

Navarro kādā no ULEB Eirolīgas simboliskajām izlasēm iekļuvis jau sesto reizi, kad ir rekordliels skaits.

Vēl Makkalebs ieguva balvu kā labākais turnīra punktu guvējs, bet Madrides "Real" vienību pārstāvošais Nikola Mirotičs otro reizi pēc kārtas tika atzīts par labāko jauno basketbolistu.

ULEB Eirolīgas fināls svētdien sāksies plkst.21 pēc Latvijas laika, bet pirms tam cīņā par trešo vietu spēkosies "Panathinaikos" un "Regal" komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!