Foto: AFP/Scanpix

Neaizsargāto spēlētāju sarakstā ievietotais pazīstamais krievu basketbolists Andrejs Kiriļenko jau drīzumā pievienosies savas dzimtenes vienībai Maskavas CSKA, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

Pagājušā gada decembrī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Bruklinas "Nets" aizmainīja krievu uzbrucēju uz Filadelfijas "76ers" komandu. Par pāreju Kiriļenko nebija priecīgs un atteicās pievienoties jaunajai vienībai, kas noveda pie diskvalifikācijas, bet svētdien viņš oficiāli tika ievietots neaizsargāto spēlētāju sarakstā.

Mediji ziņo, ka pēc neaizsargāto spēlētāju saraksta atstāšanas Kiriļenko pievienosies vienai no Eiropas spēcīgākajām komandām CSKA.

Pats Kiriļenko izdevumam "Sport-Express" izteicies, ka vēl negatavojas noslēgt karjeru.

Nesen 34 gadu jubileju svinējušais Kiriļenko pagājušajā sezonā "Nets" komandas rindās traumu dēļ aizvadīja tikai 45 regulārā čempionāta mačus un desmit izslēgšanas turnīra spēles, iekrājot ļoti pieticīgu statistiku. Šosezon viņš teju netika vienības sastāvā, vien septiņos aizvadītajos mačos gūstot vidēji 0,4 punktus.

No 2001. līdz 2011.gadam krievs spēlēja Jūtas "Jazz" komandā, esot viens no līgas vadošajiem aizsardzības plāna spēlētājiem. Deviņās no desmit klubā pavadītajām sezonām viņš guva vidēji vismaz desmit punktus ik mačā.

Kiriļenko 2011./2012.gada sezonu pavadīja CSKA komandā, bet nākamo sezonu aizvadīja Minesotas "Timberwolves" komandā. Kopā ar Krievijas izlasi viņš 2007.gadā kļuva par Eiropas čempionu, bet 2012.gadā Londonā izcīnīja olimpisko spēļu bronzu.

Zīmīgi, ka šīs nedēļas beigās CSKA komandai VTB Vienotās līgas ietvaros gaidāma spēle ar Latvijas otro spēcīgāko komandu "VEF Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!