Foto: DELFI
Lietuvas basketbola čempionāta fināliste Klaipēdas "Neptunas" trešdien negaidīti iekļauta nākamās sezonas ULEB Eirolīgas turnīra dalībnieku pulkā, pavēstījuši rīkotāji.

"Neptunas" komanda, kas aizvadītās sezonas Lietuvas Basketbola līgas (LKL) finālsērijā ar 2-4 piekāpās Kauņas "Žalgiris" basketbolistiem, prestižajā turnīrā spēlēs pirmoreiz vēsturē.

ULEB Eirolīgas rīkotāji nosaukuši 23 no 24 turnīra dalībniecēm. Ieplānotajā dalībnieku sarakstā tika veiktas divas izmaiņas, jo prasības pret rīkotājiem nespēja izpildīt Horvātijas komanda Zagrebas "Cibona" un Itālijas vienība Sjēnas "Montepaschi", kuru vietas ieņēma attiecīgi Serbijas klubs Belgradas "Crvena zvezda Telekom" un Itālijas komanda Sasāri "Dinamo".

Pie rīkotāju īpašā ielūguma jeb "wild card", kā jau paredzēts, nav tikusi Dāvja Bertāna pārstāvētā Serbijas čempionvienība Belgradas "Partizan", tā vietā to izpelnoties Vācijas klubam Berlīnes "Alba". Tikmēr valstī valdošās politiskās situācijas dēļ no dalības turnīra kvalifikācijas sacensībās ir atteikusies Ukrainas čempionvienība Kijevas "Budiveļņik", kuru vada latvietis Ainars Bagatskis.

Par atlikušo ceļazīmi uz turnīru kvalifikācijas sacensībās cīnīsies astoņi klubi, kuru vidū šoreiz nav Latvijas pārstāvju.

No latviešu basketbolistu pašlaik pārstāvētajiem klubiem nākamās sezonas ULEB Eirolīgas turnīrā piedalīsies vienīgi Kauņas "Žalgiris" ar Kasparu Vecvagaru sastāvā.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!