Foto: AP/Scanpix

Uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu Austrumu konferences finālsērijas ceturtajā mačā otrdien izcīnīja Klīvlendas "Cavaliers" basketbolisti, kuri savā laukumā ar 118:88 (32:20, 27:22, 26:18, 33:28) pārspēja Atlantas "Hawks" vienību.

Sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-0 triumfēja "Cavaliers", tādejādi sasniedzot NBA finālu.

Sērijas ceturtajā mačā "Cavaliers" savu pārākumu izrādīja jau no pirmās mača minūtes, turpmākajā cīņas gaitā neļaujot pretiniekiem izlīdzināt rezultātu un panākt vadību.

Ar 23 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm mājinieku komandas labā šajā cīņā izcēlās Lebrons Džeimss, kuram šis būs jau piektais NBA fināls pēc kārtas. Tikmēr ar ar 18 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām viņam piepalīdzēja Ēriks Smits, bet pa 16 punktiem nopelnīja Kairijs Īrvings un Klejs Tompsons, kuram arī 11 bumbas zem groziem.

"Hawks" rindās izcēlās Džefs Tīgs, kuram 17 gūti punkti.

"Mēs esam pamatīgi strādājuši visu sezonu. Mums ir viss, kas nepieciešams uzvarai - cīņasspars, apņēmība un vēlme būt lieliskiem," pēc ceturtā mača pauda Džeimss.

"Cavaliers" tikai divas reizes sasnieguši NBA finālu, iepriekšējo reizi tas notika pirms astoņiem gadiem. Toreiz finālsērijā "Cavaliers" ar 0-4 kapitulēja Sanantonio "Spurs" basketbolistu priekšā.

Pēdējais ievērības cienīgais tituls kādai no Klīvlendas sporta komandām bija 1964.gadā, kad "Browns" izcīnīja Nacionālās futbola līgas (NFL) čempiones godu.

Tikmēr cīņa par NBA finālu vēl turpinās Rietumu konferencē, kur Goldensteitas "Wariors" ar 3-1 atrodas vadībā pret Hjūstonas "Rockets". Piektā komandu tikšanās norisināsies piektdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!