Foto: AP/Scanpix/LETA
Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" galvenā trenera amata kandidātu loku papildinājuši arī Džeimss Borego un Maiks Badenholzers, vēsta ietekmīgais Ziemeļamerikas medijs ESPN.

"Knicks" pēc sezonas beigām no darba atlaida pēdējo divu gadu komandas galveno treneri Džefu Hornačeku. Uz viņa vietu kā potenciālie kandidāti līdz šim minēti Marks Džeksons, Maiks Vudsons, Deivids Fizdeils, Džerijs Stekhauss, Deivids Blats un Kenijs Smits, bet tagad pretendentu loks papildinājies ar 41 gadu veco Borego un 48 gadus veco Badenholzeru.

Borego šobrīd ir Dāvja Bertāna pārstāvētās Sanantonio "Spurs" galvenā trenera Grega Popoviča viens no palīgiem. "Spurs" jau devusi atļauju "Knicks" komandai ar Borego veikt darba interviju.

Zīmīgi, ka 2014./2015.gada sezonā Borego 30 spēlēs bija Orlando "Magic" galvenā trenera vieta izpildītājs. Tāpat viņš savulaik pretendējis uz Memfisas "Grizzlies" un Hjūstonas "Rockets" galvenā trenera amatiem, taču abos gadījumos tika izraudzīts cits speciālists.

Savukārt Badenholzers kopš 2013.gada ir NBA kluba Atlantas "Hawks" galvenais treneris, kurš 2014./2015.gada sezonā tika atzīts par visas līgas labāko treneri. Iepriekš "Hawks" vadība ļāva Badenholzeram, kuram vēl ir spēkā divu gadu līgums ar Atlantas klubu, veikt darba interviju ar Fīniksas "Suns" komandu. Plānots, ka "Knicks" ģenerālmenedžeris Skots Perijs ar Badenholzeru tiksies jau svētdien.

Tāpat "Knicks" vadība plāno nākamajā nedēļā doties uz Eiropu, lai aizvadītu darba interviju ar Turcijas kluba "Darišsafaka" galveno treneri Deividu Blatu.

"Knicks" šosezon ar 28 uzvarām 82 spēlēs Austrumu konferencē ieņēma 11.vietu, jau piekto gadu pēc kārtas neiekļūstot izslēgšanas turnīrā. Tikmēr komandas lielākajai zvaigznei Porziņģim februārī vienā no mačiem plīsa ceļgala krusteniskās saites, tāpēc laukumā viņš varētu atgriezties tikai gada beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!