Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" leģenda un arī spēļu komentētājs Volts Freizers atvainojies par latvietim Kristapam Porziņģim izteikto kritiku.

Porziņģis ceturtdien atgriezās laukumā pēc viena mača izlaišanas, kas bija saistīta ar nelielu ceļgala traumu, zaudējumā pret Denveras "Nuggets" atzīmējoties ar 21 gūtu punktu. Latvietis izlaida otrdienas izbraukuma maču pret NBA čempioni Goldensteitas "Warriors", par to saņemot kritiku no Freizera.

"Esam šosezon spēlējuši pret vairākām elites komandām un Porziņģis nav bijis gatavs spēlēt. Nevari būt traumēts pret šādām vienībām," radio šovā izteicies Freizers, kurš "MSG Network" televīzijas kanālā regulāri komentē "Knicks" spēles. "Tu tikko esi iebalsots Visu zvaigžņu spēlē, tāpēc dodies laukumā un parādi "Warriors" kāpēc."

Tiesa, pēcāk Freizers par šiem izteikumiem atvainojies, jo neesot zinājis visus apstākļus.

"Man teica, ka Porziņģis tiekot atpūtināts. Nezināju, ka viņam bija trauma," laikraksts "The New York Post" citē Freizera teikto. "Tas ir mīkstinošs faktors."

Pašlaik 72 gadus vecais Freizers kopā ar "Knicks" komandu 1970. un 1973.gadā kļuva par NBA čempionu.

Porziņģis šosezon 41 mačā vidēji iemetis 23,3 punktus un izcīnījis 6,7 atlēkušās bumbas.

"Knicks" ar 21 uzvaru 49 cīņās saglabājusi desmito vietu Austrumu konferencē, turpinot cīņu par iespēju pēc regulārā čempionāta sacensties izslēgšanas turnīrā.

Porziņģis februārī kļūs par pirmo Latvijas basketbolistu, kurš piedalīsies NBA Visu zvaigžņu spēlē. Losandželosā gaidāmajam paraugmačam būs jauns formāts, bet ceturtdien kļuva zināms, ka latvieti savā komandā izraudzījies līgas superzvaigzne Lebrons Džeimss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!