Foto: Vida Press

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" zvaigzne Kristaps Porziņģis nespēlēs visu nākamo sezonu, uzskata savulaik leģendārais basketbolists Volts Freizers.

Ņujorkas komandas zvaigznei Porziņģim februārī spēlē pret Milvoki "Bucks" plīsa ceļgala krusteniskās saites, tāpēc laukumā viņš varētu atgriezties tikai gada beigās.

"Nedomāju, ka viņš nākamsezon varētu aizvadīt kādu spēli," izteicies 72 gadus vecais Freizers. "Uzskatu, ka Ņujorkas komandai viņu nākamajā sezonā vēl nevajadzētu laist laukumā, ja vien "Knicks" prioritāte nebūs cīnīties par vietu izslēgšanas spēlēs."

Freizers kopā ar "Knicks" komandu 1970.un 1973.gadā kļuva par NBA čempionu, kā arī savas karjeras laikā piedalījās septiņās NBA Zvaigžņu spēlēs. Karjeras izskaņā viņš trīs gadus bija arī Klīvlendas "Cavaliers" basketbolists.

Tāpat arī Ņujorkas komandas īpašnieks Džeimss Doulans iepriekš atzinis, ka savainojuma dēļ Porziņģim, iespējams, varētu nākties izlaist visu nākamo sezonu.

"Knicks" šosezon ar 28 uzvarām 82 spēlēs Austrumu konferencē ieņēma 11.vietu, jau piekto gadu pēc kārtas neiekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet uzreiz pēc sezonas pēdējā mača no komandas galvenā trenera amata tika atlaists Džefs Hornačeks, kura vietā stājies Deivids Fizdeils.

Otrdien notikušajā preses konferencē Fizdeils sacīja, ka pagaidām vēl nav tuvāk iepazinies ar Porziņģi, taču uzskata viņš ir NBA nākotnes spīdeklis. "Viņš ir apveltīts ar nepieciešamajām prasmēm, lai kļūtu par superzvaigzni," teica Fizdeils.

Porziņģis, kurš aizvadīja vien nedaudz vairāk kā pusi sezonas jeb 48 spēles, bija rezultatīvākais komandas spēlētājs ar vidēji 22,7 gūtajiem punktiem. Viņš bija arī otrs labākais cīņā par atlēkušajām bumbām, vidēji mačā sakrājot 6,6 bumbas zem groziem. Tāpat viņš ar 2,4 bloķētājiem metieniem bija labākais komandā šajā rādītājā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!