Foto: AFP/Scanpix
Latvijas basketbola zvaigznes Kristapa Porziņģa pārstāvētā komanda Ņujorkas "Knicks" pirmdien oficiāli apstiprināja vienības iepriekšējā līdera Karmelo Entonija aizmainīšanu uz citu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Oklahomasitijas "Thunder", "Knicks" prezidentam Stīvam Milasam šo darījumu nosaucot par jaunu sākumu komandai.

Entonijs tika aizmainīts uz Oklahomasitijas "Thunder", Ņujorkas vienībai par viņu saņemot turku Enesu Kanteru, kurš tāpat kā Porziņģis spēlē centra un spēka uzbrucēja pozīcijā, kā arī vieglo uzbrucēju Dagu Makdermotu un 2018.gada otrās kārtas izvēles tiesības NBA draftā.

"Šis ir darījums, kas mūsuprāt būs izdevīgs abām pusēm, gan "Knicks" komandai, gan Karmelo Entonijam. Mēs esam pateicīgi viņam par septiņām sezonām, kuras Karmelo aizvadīja komandā. Par to, ko viņš izdarīja komandas labā un pilsētas labā. Tomēr, skatoties tālākā nākotnē, es varu teikt, ka šis ir jauns sākums "Knicks" komandai," paziņojot par darījumu sacīja Milss.

Tāpat "Knicks" pirmdien paziņoja, ka atsakās no līguma ar saspēles vadītāju Čeisonu Rendlu, kurš komandai pievienojās šī gada februāra beigās.

Pirmdien "Knicks" uzsāk NBA treniņnometni. Starpsezonā komanda veikusi vairākas pārmaiņas, tostarp arī kluba vadībā vairs nav prezidenta Fila Džeksona, kura vietā tagad ir bijušais ģenerālmenedžeris Milss, bet viņa pienākumus pilda Skots Perijs.

Entonijs ar "Knicks" komandu bijis kopš 2010./11.gada sezonas, kad tika aizmainīts no Denveras "Nuggets", kur viņš sāka karjeru, kad 2003.gada draftā tika izvēlēts ar trešo numuru aiz Lebrona Džeimsa un serba Darko Miličiča. "Knicks" sastāvā viņam rezultatīvākā bija 2012./13.gada sezona, kad vidēji mačā tika samesti 28,7 punkti, bet izslēgšanas turnīrā viņš ar komandu nav piedalījies jau kopš tā paša 2013.gada.

Tāpat Entonijs spēlēja nozīmīgu lomu, palīdzot Porziņģim iejusties "Knicks" komandā.

Kanters NBA karjeru sāka Jūtas "Jazz" rindās, bet "Thunder" nokļuva 2014./15.gada sezonā. Viņš pagājušajā sezonā izcēlās ar vidēji 14,3 punktiem un 6,7 atlēkušajām bumbām. NBA viņš nospēlējis sešas sezonas, vidēji mačā gūstot 11,3 punktus un izcīnot 6,7 atlēkušās bumbas.

Tikmēr Makdermots NBA karjeras ievadā spēlēja Čikāgas "Bulls" rindās, bet uz "Thunder" tika aizmainīts februārī. 22 spēlēs ar "Thunder" viņš pagājušajā sezonā izcēlās ar vidēji 6,6 punktiem un 2,2 atlēkušajām bumbām.

Jaunā NBA sezona sāksies 17.oktobrī. Zīmīgi, ka "Knicks" pirmo regulārās sezonas spēli 19.septembrī aizvadīs tieši Oklahomasitijā.

"Knicks" komanda NBA izslēgšanas turnīru nav sasniegusi jau četrus gadus pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!