Foto: Reuters/Scanpix

Ņujorkas "Knicks" komanda trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā bez savainotā latvieša Kristapa Porziņģa sastāvā ar 89:91 (30:24, 18:27, 26:16, 15:24) zaudēja Dalasas "Mavericks" vienībai.

Jau ziņots, ka Porziņģis iepriekšējā spēlē pret Ņūorleānas "Pelicans" iedzīvojās pleca savainojumā, kas viņam liks izlaist vismaz vienu maču.

Trešdienas mačā "Knicks" rezultatīvākais basketbolists ar 31 punktu bija Karmelo Entonijs, bet 15 punktus iemeta Porziņģa vietu ieņēmušais Deriks Viljamss.

Savukārt "Mavericks" sastāvā lielisku spēli aizvadīja Hosē Huans Barea, kurš guva 26 punktus, bet 16 punktus pievienoja Veslijs Metjūss.

Dueli pret "Mavericks" vienību "Knicks" sāka labi, gūstot pirmos astoņus punktus, turklāt pirmās ceturtdaļas izskaņā viesu pārsvars sasniedza arī 11 punktus (22:11). Cīņas pirmās puses turpinājumā Dalasas komandas basketbolisti mača gaitu izlīdzināja un arī izvirzījās vadībā, bet pirmo puslaiku "Mavericks" noslēdza ar trīs punktu pārsvaru, jo pēdējā sekundē tālmetienu realizēja Dirks Novickis - 51:48.

Lai gan otrā puslaika sākumā abas vienības cīnījās punkts punktā, Ņujorkas vienībai tā vidū izdevās gūt astoņus punktus pēc kārtas un panākt 66:60, bet trešajā ceturksnī viesu pārsvars vēlreiz sasniedza 11 punktus (74:63).

Tālāk "Knicks" basketbolistiem atrauties neizdevās, bet pamatlaika izskaņā "Mavericks" komanda atradās vien pāris precīzu metienu attālumā. Spēles izskaņa aizritēja saspringtā cīņā, bet mazāk nekā divas minūtes līdz pamatlaika beigām Džastins Andersons vadībā ar 88:86 izvirzīja Dalasas vienību.

Entonijs pēc tam ar svarīgu pustālo metienu un precīzu "sodiņu" no jauna izvirzīja vadībā "Knicks", taču turpinājumā ar diviem punktiem atbildēja Barea, kas bija mājinieku uzvaras grozs, jo Ņujorkas vienība atspēlēties nespēja.

Trešdien Porziņģis izlaida ceturto spēli savā NBA karjerā. Pirmo maču viņš izlaida janvāra beigās slimības dēļ, kad palika malā cīņā ar Toronto "Raptors". Savukārt martā Porziņģis nepiedalījās divās spēlēs, jo kājas savainojuma dēļ nespēlēja pret Detroitas "Pistons", bet pēc tam vēdera vīruss viņam liedza doties laukumā pret Losandželosas "Lakers". "Knicks" no četrām spēlēm, ko Porziņģis izlaidis, divās izcīnījuši uzvaras.

Ar 30 uzvarām 76 spēlēs "Knicks" komanda Austrumu konferences kopvērtējumā atrodas 13.vietā, bet ir jau zaudējusi teorētiskas izredzes sasniegt NBA izslēgšanas spēles. Tikmēr "Mavericks" ar 37 panākumiem 75 mačos ir devītie Rietumos.

Nākamo spēli "Knicks" aizvadīs piektdien savā laukumā pret Bruklinas "Nets", bet svētdien turpat gaidāms duelis pret Indiānas "Pacers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!