Foto: AP/Scanpix

Latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" vadība veikusi pārrunas ar pašreizējās līgas čempiones Goldensteitas "Warriors" galvenā trenera palīgu Lūku Voltonu par iespējamu šīs vienības pārņemšanu.

Sezonas laikā no "Knicks" galvenā trenera amata tika atbrīvots Dereks Fišers, bet viņa vietā stājās līdzšinējais palīgs Kurts Rembiss, kurš šajā postenī noslēdza atlikušo sezonas daļu. Tomēr Ņujorkas klubs šobrīd ir galvenā trenera meklējumos, lai gan arī Rembiss tiek uzskatīts kā viens no kandidātiem.

Kā vēsta ietekmīgais Ziemeļamerikas sporta medijs ESPN, "Knicks" prezidents Fils Džeksons veicis pārrunas ar Voltonu, kurš savulaik kā spēlētājs spēlēja Džeksona trenētajā Losandželosas "Lakers" vienībā.

Šobrīd 36 gadus vecais Voltons strādā "Warriors" klubā, bet viņš vadīja šo vienību sezonas pirmajā daļā, kad veselības problēmu dēļ to nevarēja darīt komandas galvenais treneris Stīvs Kerrs. Tobrīd 43 mačos Goldensteitas klubs izcīnīja 39 uzvaras, turklāt Voltons saņēma daudz uzslavu par paveikto darbu.

Voltona vadībā "Warriors" uzvarēja sezonas pirmos 24 mačus, kas ir NBA rekords. Viņš tika nosaukts par sezonas pirmā mēneša labāko līgas treneri.

Tiesa, nav skaidrs, vai Voltons ir gatavs pamest "Warriors" galvenā trenera palīga vietu. Spēlētāja karjeru viņš noslēdza 2013.gadā.

Kā zināms, "Warriors" iepriekšējā nedēļā kļuva par NBA rekordisti, regulārā čempionāta laikā 82 spēlēs izcīnot 73 uzvaras. Savukārt izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Goldensteitas vienība sērijā līdz četrām uzvarām ar 1-0 atrodas vadībā pret Hjūstonas "Rockets".

Ziemeļamerikas mediji vēsta, ka "Knicks" ir ieinteresēti arī bijušā Klīvlendas "Cavaliers" galvenā trenera Deivida Blata piesaistē.

Jau vēstīts, ka "Knicks" sezonu noslēdza ar 32 uzvarām 82 spēlēs, ierindojoties Austrumu konferences kopvērtējuma 13.vietā, tādējādi izslēgšanas spēlēm nekvalificējoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!