Foto: AP/Scanpix

Nepilnas 48 stundas pēc atrašanas bezsamaņā pārstājušas darboties bijušās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigznes Lamara Odoma smadzenes, vēsta vairāki ASV mediji, atsaucoties uz avotiem slimnīcā.

Jau ziņots, ka Odomu bezsamaņā atrada kādā no Nevadas prieka mājām. Kā stāstīja bordeļa īpašnieks, Odoms tur uzturējies četras dienas, jo vēlējies kārtīgi atpūsties. Bijušais basketbolists lietojis alkoholu un seksuālo potenci uzlabojošus medikamentus.

"Smadzenes neuzrāda nekādu aktivitāti," teicis kāds avots slimnīcā. Savukārt cits avots mediķu aprindās apstiprinājis, ka "vairāki veiktie testi parādījuši, ka smadzenes nereaģē".

Oficiāli mediķi un bijušā sportista radinieki nekādu informāciju nesniedz, norādot, ka tā ir konfidenciāla.

Tikmēr policija detalizēti sākusi izmeklēt Odoma viesošanos Nevadas štata bordelī "Love Ranch", kas pieder Denisam Hofam. Basketbolists jau iepriekš pieteicis savu apmešanos šajā bordelī, kopā par viesošanos samaksājot 75 000 ASV dolāru. Pirms atrašanās bezsamaņā Odoms tur viesojies jau četras dienas, bet maksimālais vizītes ilgums esot piecas dienas. Tiesa, Odoms šajās dienās stāstījis, ka viesošoties kādu nedēļu, jo svinot Hofa dzimšanas dienu.

Atklāti arī vairāki fakti par Odoma uzdzīvi un notikušo. Odoms lietojis daudz alkohola un potenci uzlabojošus medikamentus, taču netiek izslēgta arī narkotiku lietošana. Lai gan "Love Ranch" viesošanās laikā strikti aizliegts lietot narkotikas, Odoms esot teicis, ka ar vienu no meitenēm lietojis "nedaudz narkotikas".

Pēc Hofa pārstāvju teiktā, Odoms uz viesošanās laiku sev pieprasījis divas meitenes, kuras viņu arī pavadījušas ik dienu. Bordelī Odoms iegādājies "Reload" un "Libimax Plus", kas ir seksuālo potenci veicinošas vielas. 2013. gadā ASV medicīnas nozares uzraugi brīdināja par "Reload" lietošanas apdraudējumu vīriešiem, kuri lieto arī zāles pret paaugstinātu asinsspiedienu vai augstu holesterīna līmeni. Kā norādīja ASV medicīnas uzraugi, "Reload" satur vielu, kas savienojumā ar asinsspiedienu vai holesterīnu pazeminošām zālēm var izraisīt bīstami zemu asinsspiedienu.

Odomu bordeļa darbinieki bezsamaņā atrada otrdien. No sportista mutes un deguna ārā nācis balts un iesarkans šķidrums, pats sportists nav reaģējis, un steidzami izsaukti mediķi. Ātrās palīdzības brigāde nav varējusi transportēt Odomu ar helikopteru uz Lasvegasu, jo gaisa transporta līdzeklis nav paredzēts tik liela auguma cilvēkiem. Tādējādi mediķiem vairāk nekā 100 kilometrus uz Lasvegasas slimnīcu nācies veikt pa šoseju.Odomam iepriekš bija problēmas ar atkarību izraisošo vielu lietošanu. 2013.gadā viņš uz kādu laiku pazuda bez ziņas, bet vēlāk atkal deva ziņu par sevi. Viņa dzīve lejupslīdi sāka, kad Odoms tika aizmainīts no "Lakers" uz Dalasas "Mavericks". Pats spēlētājās ļoti nevēlējās pamest Losandželosu, un viņa sniegums laukumā palika arvien blāvāks. Pēcāk viņš spēlēja Losandželosas "Clippers", taču iepriekšējo līmeni nespēja atgūt.

2009. un 2010.gadā Odoms "Lakers" sastāvā kļuva par NBA čempionu, bet 2011.gadā viņu atzina par līgas labāko rezervistu.

Savas karjeras laikā Odoms spēlējis Maiami "Heat", Losandželosas "Lakers", Dalasas "Mavericks" un Losandželosas "Clippers" komandās. NBA viņš aizvadījis 961 spēli, vidēji izceļoties ar 13,3 punktiem un 8,4 atlēkušajām bumbām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!