Foto: F64
"OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē svētdien kopvērtējuma līdere un iepriekšējās sezonas vicečempione "Ventspils" ar rezultātu 90:74 (19:15, 22:15, 27:18, 22:26) viesos pieveica "Latvijas Universitāti" (LU).

Kaut vēl trīs ar pusi minūtes pirms otrās ceturtdaļas beigām "Ventspils" bija vadībā vien ar 29:25, līdz puslaika beigām jau panāca pārsvaru, kas rakstāms ar diviem cipariem, bet otrajā puslaikā ļoti droši noveda maču līdz panākumam.

Uzvarētājiem pa 14 punktiem iemeta amerikānis Maiks Brusevics un nesen piesaistītais horvātu spēka uzbrucējs Tomislavs Gabričs, kamēr 12 punkti bija Mārim Gulbim, bet ar 11 punktiem un septiņām bumbām zem groziem atzīmējās lietuvietis Juļs Juciks. Tikmēr LU sastāvā rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Rendijs Feikners, kamēr 13 punktus sameta Pēteris Rēķis.

"Ventspils" komanda līdz ar to šosezon uzvarējusi visās 11 aizvadītajās LBL cīņās. Vienīgos zaudējumus kurzemnieki šosezon cietuši Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā, kur bilance ir trīs uzvaras septiņās spēles. Tieši šajā turnīrā ventspilnieki aizvadīja iepriekšējo maču, otrdien izbraukumā ar rezultātu 76:83 zaudējot Grieķijas klubam Saloniku PAOK.

Tikmēr studenti šosezon divreiz pieveikuši 2016.gada čempioni "Valmieru"/ORDO, bet reizi - "Jēkabpili". Pagājušajā nedēļā LU vienība mačā ar "Betsafe"/"Liepāja" komandu otrajā puslaikā atspēlējās no mīnus 18 punktiem, tomēr pagarinājumā bija spiesta piekāpties ar 83:85.

Pirmā apļa spēlē Ventspilī mājinieki uzvarēja LU ar rezultātu 85:58.

LBL kopvērtējumā līderei "Ventspils" tagad ir 11 uzvaras 11 mačos. Ar astoņām uzvarām desmit spēlēs seko "Ogre", kamēr trešajā vietā ar astoņiem panākumiem 11 cīņās atrodas "Jūrmala", bet ceturtā ar piecām uzvarām septiņās cīņās ir iepriekšējās sezonas čempione "VEF Rīga".

Pirmajam četriniekam ar četrām uzvarām desmit spēlēs seko "Betsafe"/"Liepāja", kamēr "Latvijas Universitātei" un "Valmiera"/ORDO komandām ir pa trim uzvarām 12 mačos. Tikmēr "Valka"/"Valga" rēķinā ir divi panākumi astoņos mačos, bet turnīra tabulu ar diviem panākumiem 11 dueļos noslēdz "Jēkabpils".

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīs četru apļu turnīru, kamēr "VEF Rīga" spēlēs trīs apļus, bet "Valka"/"Valga" - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalās arī Igaunijas čempionātā.

Šajā pavasarī LBL čempionātā triumfēja "VEF Rīga" komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot "Ventspili", kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva "Barons kvartāls", kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!