Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Eiropas kausa turnīrā basketbolā sestdien triumfēja Krievijas komanda Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", kas finālspēlē ar 75:64 uzvarēja Spānijas vienību Bilbao "Uxue".

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 14 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām bija Ričards Hendrikss, ar 12 punktiem un desmit bumbām zem groziem izcēlās Alekss Maričs, bet Nika Kalata kontā bija desmit punkti, septiņas bumbas zem groziem un septiņas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr "Uxue" vienībai palīdzēja Kosts Vasileiadis, kurš izcēlās ar 16 punktiem, bet 11 punktus pievienoja Milans Rakovičs.

Pēc pirmās ceturtdaļas, pateicoties Raula Lopesa tālmetienam, Bilbao klubs atradās vadībā ar 17:16, bet drīz vien Spānijas vienība panāca arī 22:16. Tomēr šāds pārsvars nesaglabājās ilgi, jo "Lokomotiv-Kubaņ" veica izrāvienu 11:0 un pēc puslaika jau atradās vadībā ar 38:30. Trešās ceturtdaļas vidū Krievijas kluba pārsvars pirmoreiz pārsniedza desmit punktu atzīmi (42:31), bet vēl pēc desmit minūtēm tas jau bija 65:45. Cīņas beigās pārsvars piederēja "Uxue" komandai, tomēr tai nepietika laika, lai atspēlētos.

Ar panākumu "Lokomotiv-Kubaņ" ieguva tiesības nākamajā sezonā piedalīties ULEB Eirolīgas sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!