Foto: RIA Novosti/Scanpix
Pagājušās sezonas ULEB Eirolīgas turnīra vērtīgākais spēlētājs Andrejs Kiriļenko atgriezies Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), pievienojoties Minesotas "Timberwolves" komandai, vēsta Ziemeļamerikas mediji un apstiprinājuši darījumā iesaistītie klubi.

Lai atbrīvotu sastāvā vietu Kiriļenko, "Timberwolves" iesaistījās trīs klubu darījumā.

Darījuma ietvaros Ņūorleānas "Hornets" komanda ieguvusi Fīniksas "Suns" centru Robinu Lopesu un uzbrucēju Hakimu Veriku, kā arī finansiālos līdzekļus, bet uz "Suns" no "Hornets" komandas devies aizsargs Džeroms Daisons un centrs Breds Millers, kā arī Veslijs Džonsons no "Timberwolves" un šīs komandas drafta pirmās kārtas izvēles tiesības.

ASV mediji ziņo, ka ar krievu spēlētāju noslēgts līgums uz divām sezonām par 20 miljoniem dolāru (11,5 miljoniem latu).

Sākoties NBA lokautam, Kiriļenko pagājušās sezonas sākumā parakstīja līgumu ar Krievijas klubu Maskavas CSKA uz trim gadiem. Kiriļenko CSKA klubam pievienojās brīvā aģenta statusā, jo viņam beidzās līgums ar NBA klubu Jūtas "Jazz".

Kiriļenko palīdzēja CSKA komandai aizkļūt līdz ULEB Eirolīgas finālam. Tāpat CSKA kļuva par Krievijas un VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) čempionvienību.

Kiriļenko CSKA vienībā iepriekš spēlēja arī laikā no 1998. līdz 2001.gadam, divas reizes kļūstot par Krievijas čempionu.

Savā pēdējā sezonā NBA 31 gadu vecais Kiriļenko piedalījās 64 regulārā čempionāta spēlēs, kurās vidēji guva 11,7 punktus, izcīnīja 5,1 atlēkušo bumbu un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles.

Pagājušajā sezonā "Timberwolves" NBA regulāro čempionātu noslēdza Rietumu konferences 12.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!