Foto: Publicitātes foto

Par Latvijas Basketbola līgas (LBL) vienības "Valmiera/ORDO" galveno treneri apstiprināts bijušais valstsvienības saspēles vadītājs Kristaps Valters, ar kuru līgums noslēgts uz trīs gadiem.

Iepriekšējās divas sezonas Kristaps Valters paralēli aktīvā spēlētāja gaitām strādāja kā jauno basketbolistu individuālais treneris. Pirms divarpusi mēnešiem viņš negaidīti paziņoja par spēlētāja karjeras beigšanu, par iemeslu minot veselības problēmas.

2016. gadā valmierieši negaidīti Roberta Štelmahera vadībā kļuva par Latvijas čempioniem. Pēc tās sezonas Štelmahers atstāja Valmieras komandu, bet viņa vietā galvenā trenera pienākumus uzņēmās Uvis Helmanis. Pagājušajā sezonā "Valmiera/Ordo" LBL pusfinālā piekāpās "VEF Rīga", bet tad cīņā par bronzu atzina arī "Barons kvartāls" pārākumu. Pēc medaļu neizcīnīšanas Helmanis atstāja galvenā trenera amatu, kas tagad uzticēts Valteram.

Kristaps Valters ir viens no visu laiku labākajiem latviešu saspēles vadītajiem, kurš savu profesionālo spēlētāja karjeru uzsāka 15 gadu vecumā, pārstāvot sava tēva Valda Valtera vadīto "Brocēni/LMT" komandu. Vēlāk viņš kā spēlētājs spēja izveidot solīdu karjeru Eiropā, vairāk kā desmit sezonas aizvadot dažādos Vācijas, Grieķijas, Itālijas, Krievijas, Spānijas un Turcijas augstāko līgu klubos. Latvijas vīriešu valstsvienības sastāvā viņš piedalījies četros Eiropas čempionātu finālturnīros un kopumā izlases rindās aizvadījis 87 spēles.

"Vēlos pateikties Valmieras klubam par doto iespēju vadīt komandu. Šis būs liels izaicinājums gan man pašam, gan klubam, tāpēc esmu gatavs virzīt savu komandu uz priekšu un strādāt ar pilnu atdevi, lai sasniegtu kluba uzstādītos mērķus," "Valmiera/Ordo" paziņojumā citēts Kristaps Valters.

"Valmiera/ORDO" ģenerālmenedžeris Ojārs Melderis pauda prieku, ka Kristaps Valters trenera karjeru nolēmis sākt Valmierā. "Mūsu redzeslokā bija vairāki latviešu speciālisti, bet beigu beigās izšķīrāmies par labu Kristapa Valtera kandidatūrai. Kristaps ir jauns un ambiciozs treneris, kurš kā saspēles vadītājs savas karjeras laikā ir spēlējis spēcīgāko Eiropas līgu klubos, tai skaitā pie Eiropas augstākā līmeņa treneriem (Sito Alonso, Ergina Atamana, Čusa Mateo u.c), tāpēc ceram, ka šīs iegūtās zināšanas kā spēlētājs viņš spēs pārnest arī uz savu treneru karjeru un nodot, pirmkārt, jau mūsu vietējiem - jaunajiem spēlētājiem, kuriem nākamajā 2017./2018. gada sezonā paredzēta nozīmīga loma komandas panākumos."

"Valmiera/ORDO" gatavošanos jaunai 2017./2018. gada sezonai uzsāks augusta sākumā un šobrīd tai ir spēkā esoši līgumi ar centra spēlētāju Viktoru Iļjinu, kā arī virkni U16 un U18 Latvijas izlašu kandidātiem – Ojāru Bērziņu, Dāvidu Vīksni, Edgaru Kaufmani, Raineru Kalniņu, Ņikitu Zadvorniju un Danielu Gersonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!