Foto: F64
Latviešu basketbolists Kristaps Valters ceturtdien oficiāli pievienojies Turcijas spēcīgākās līgas komandai Ankaras "Kolejliler", apstiprinājis klubs.

Valters jau iepriekš publiski pavēstīja, ka pēc pieciem Spānijas Augstākajā līgā (ACB) pavadītiem gadiem jaunajā sezonā spēlēs Turcijā. Uzreiz pēc tam pagājušajā nedēļā parādījās informācija, ka viņš pievienosies "Kolejliler" komandai.

Latvietis pagājušā gada novembrī atgriezās "Fuenlabrada" komandā, noslēdzot līgumu līdz 2014.gadam, kas gan šovasar pēc abpusējas vienošanās tika lauzts.

Valters "Fuenlabrada" vienībā spēlēja jau trešo reizi pāris sezonu laikā - iepriekš viņš to pārstāvēja arī 2008./2009.gada sezonā, kad vidēji mačā guva 11,1 punktu, izpildīja 4,8 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 3,2 bumbas zem groziem. Tāpat latvietis "Fuenlabrada" sastāvā spēlēja arī 2010./11.gada sezonā, kad tika pie 10,4 punktiem, 4,5 piespēlēm un 2,7 bumbām zem groziem.

Savukārt pagājušajā sezonā, kad "Fuenlabrada" cīnījās par vietas noturēšanu ACB līgā, latvietis vidēji izcēlās ar 9,4 punktiem un 2,8 rezultatīvām piespēlēm.

Pagājušās sezonas pirmajos divos mēnešos Valters spēlēja Vācijas basketbola komandā Kvakenbrikas "Artland Dragons". Tāpat viņš savas karjeras laikā pārstāvējis arī Krievijas, Itālijas, Grieķijas un Turcijas komandas.

Kopumā viņš piecu sezonu laikā ACB aizvadījis 150 spēles, kurās vidēji guvis 9,6 punktus un izpildījis 3,9 rezultatīvas piespēles.

Savukārt "Kolejliler" iepriekšējo sezonu noslēdza Turcijas čempionāta septītajā vietā, tiekot pie iespējas nākamajā sezonā spēkoties ULEB Eiropas kausa izcīņā. Komanda iekļuva vietējā čempionāta izslēgšanas spēlēs, kur jau pirmajā kārā sērijā līdz divām uzvarām ar rezultātu 1-2 piekāpās Stambulas "Anadolu Efes" basketbolistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!