Foto: DELFI.lt

Latvijas saspēles vadītājs Kristaps Valters parakstījis līgumu ar Vācijas spēcīgākā basketbola čempionāta komandu Artlandes "Dragons", vēsta kluba oficiālā mājaslapa internetā.

Līgums ar Valteru parakstīts uz diviem mēnešiem, jo latviešu saspēles vadītājs pagaidām aizvietos amerikāni Demondu Maletu. Līgums noslēgts ar iespēju to pagarināt.

"Mēs esam priecīgi, ka izdevās atrast kvalitatīvu spēlētāju, kurš mums palīdzēs, kamēr Demonds ārstē savainojumu," teica "Dragons" galvenais treneris Stefans Kohs. "Kristaps ir spēlētājs ar pieredzi augstā līmenī. Iepriekš viņš spēlējis Spānijas augstākajā līgā, kas tiek uzskatīts par spēcīgāko čempionātu Eiropā. Tāpat aizvadītajā sezonā viņš spēlēja Eirolīgā."

"Viņš ir ātrs spēlētājs ar labu metienu, un ļoti labi darbojas "pick and roll" kombinācijās," Valteru slavēja treneris.

Jaunajai sezonai Kristaps Valters gatavojās kopā ar Latvijas Basketbola līgas (LBL) komandu "Ventspils". Viņš iepriekš arī neizslēdza, ka sezonu varētu sākt tieši šajā vienībā.

Atgādinām, ka pagājušajā sezonā Valters spēlēja Spānijas komandā Malagas "Unicaja". Viņš 28 Spānijas čempionāta spēlēs vidēji guva 9,4 punktus, izdarīja 2,4 rezultatīvas piespēles, izcīnīja 1,6 atlēkušās bumbas, realizējot gandrīz 47% tālmetienu. Savukārt ULEB Eirolīgā Valters 13 spēlēs guva 8,2 punktus, atdeva 3,1 piespēli un izcīnīja 1,8 bumbas.

Valters pagājušajā vasarā uz Malagas komandu pārgāja no citas ACB līgas vienības "Fuenlabrada". Tāpat viņš spēlējis Latvijas komandās "Brocēni"/LMT un "Skonto", kā arī Turcijā, Grieķijā, Vācijā, Itālijā un Krievijā.

Iepriekš Vācijā latviešu saspēles vadītājs spēlēja no 2004. līdz 2006.gadam, pārstāvot Oldenburgas "EWR Baskets".

Gaidāmajā sezonā "Dragons" komanda spēlēs Vācijas čempionātā un ULEB Eiropas kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!