Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas basketbolists Kristaps Valters esot tuvu līgumam ar Grieķijas spēcīgo komandu Atēnu "Panathinaikos", vēsta grieķu mediji.

Kā ziņo "greenhoop.net", tad latviešu basketbolists ir tuvu līgumam ar šo komandu, bet "panathinaikos24.gr" vēsta, ka abas puses jau vienojušās par sadarbību. Paredzams, ka trešdienas laikā oficiāli tiks paziņots par līguma noslēgšanu.

"Panathinaikos" Valteru izvēlējusies par aizvietotāju Demarkusam Nelsonam, kura savainojums izrādījies nopietnāks nekā sākotnēji paredzēts. Atēnu komandai bija divi varianti Nelsona aizvietotāja lomai, bet beigu beigās izvēle krita uz Valteru.

Klubs paredzējis, ka Valters komandā būs līdz Nelsons atgriezīsies sastāvā, tomēr netiek izslēgta iespēja, ka latvietis Atēnu klubā paliks līdz sezonas beigām, ja tas būs nepieciešams.

Atēnu "Panathinaikos" šajā sezonā spēlēs ULEB Eirolīgā.

Iepriekš intervijā Latvijas Radio kanālam "Pieci.lv" Valters stāstīja, ka līdz decembrim plāno uzturēties Latvijā. Viņš arī pieteikts "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionātam "Barons kvartāls" sastāvā.

Tomēr vēlāk pats basketbolists sociālajos tīklos atvainojās basketbola līdzjutējiem, kuri gaidīja, ka viņš atkal spēlēs Latvijā. Kristaps Valters apstiprināja informāciju, ka turpmāk spēlēs "Panathinaikos".



Pašlaik 33 gadus vecais K.Valters aizvadītajā sezonā pārstāvēja Turcijas čempionāta vienību Ankaras "Kolejliler", kur vietējā čempionātā piedalījās 30 mačos, vidēji spēlē gūstot 11,3 punktus un atdodot 4,3 rezultatīvas piespēles. Tikmēr 19 spēlēs Eiropas kausa izcīņā latvietis vidēji guva 9,8 punktus un izcēlās ar 5,5 rezultatīvām piespēlēm.

Tāpat viņš karjeras laikā pārstāvējis Vācijas, Krievijas, Itālijas un Grieķijas komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!